Netipična fudbalska priča, sestra Vedada Ibiševića u SAD – u treba da doktorira

Sestra Vedada Ibiševića u Americi ima zavidnu akademsku karijeru.

Majke, sestre i supruge velikih fudbalera najčešće su poznate po skandalima ili prozaičnim aktivnostima u javnosti, ali u porodici Vedada Ibiševića njeguju se neke potpuno druge vrijednosti.

Stranica “St. Louis Bosnian Connection” koja povezuje Bosance i Hercegovce u ovom američkom gradu posvetila je pažnju sestri Vedada Ibiševića – Vedadi Ibišević Bećirović.

Naime, gđa. Ibišević Bećirović ima zavidnu akademsku karijeru u SAD-u, gdje je profesor i voditelj laboratorija na Odsjeku za Biologiju na Univerzitetu Webster.

Sestra Vedada Ibiševića uskoro će u Americi i doktorirati na temu “edukacije u visokom obrazovanju”.

Da njen akademski rad prate i vrhunske ljudske osobine, na kakve smo naučili i od brata Vedada, potvrđuje nagrada koju je dobila od osoblja na Univerzitetu Maryville gdje je također bila anagažirana u svom akademskom radu.

“Zaista uživam u dinamici i okruženju svog posla. Uvijek se nešto događa i nikada mi nije dosadno. Direktno radim sa studentima i to volim. Oni su ono što moj posao čini zabavnim. Najdraže mi je kada vidim kako moji studenti napreduju i izrastaju u sjajne profesionalce. Obrazovanje, mentorstvo studentima i nauka su ono što definiše ljubav prema mom radu”, rekla je sestra Vedada Ibiševića za “St. Louis Bosnian Connection” i kazala da u slobodno vrijeme, kada ga ima, uživa u aktivnostima sa svojom djecom.

Ibiševići su pobjegli početkom rata iz Vlasenice pred zločinima vojnih i paravojnih formacija RS-a, a nakon rata svoju sudbinu odlučili su potražiti u dalekoj Americi.

Šta drugo reći, nego – kakva porodica! Primjer ljudi koji svoju dobrotu i pamet oplemenjuju vrijednom radom na dobrobit cijelog društva. Pravi uzor kakve nove generacije svojih mladih treba Bosna i Hercegovina za bolje sutra.