Tajne prodavaca popularnog Yuge u Americi

Poslije sedam godina prodaje, naš mališan je pronašao preko 140 hiljada kupaca i dugo godina je bio najjeftiniji nov automobil “preko bare”.

Mnogi ga pamte upravo po takvoj karakteristici, mada je takođe, često bio i predmet šala i sprdnji, pošto je redovno proglašavan za najgori novi automobil koji se ikada prodavao u Americi.Na sajtu društvene mreže Youtube se nedavno pojavio video snimak iz 1988. godine.

Poenta takvog materijala je bio prikaz kako kompanija trenira prodavce u izložbeno-prodajnim salonima o karakteristikama i prednostima Yuga u poređenju sa konkurencijom, a oni bi zatim iskoristili takvo iskustvo da pronađu i ubjede kupca da je baš naš mališan pravi izbor.Iako je kragujevački heč u početku bio dostupan samo u jednom paketu opreme i to GV (Great Value ili super paket), do kasnih osamdesetih godina prošlog vijeka su se mogli naručiti i oni bolje opremljeni primjerci, kao što su GLV i GVX.Upravo su takve verzije predmet ove rasprave i najavljeni su kao “vozila koja će da izmjene standarde među jednostavnim prevoznim sredstvima”, što i nije iznenađenje kada znamo da je Yugo reklamiran kao “sljedeća velika ideja” posle Forda Modela T i Volkswagena “Bube”.

Snimak započinje pričom o 1,1-litarskom benzincu, i o tome koliko je automobil zaista lagan i pristupačan za održavanje. Zastava nam zatim kaže da je u stanju da ubrza iz mirovanja do 80 km/h za “samo” 10,6 sekundi, mada nam je nepoznato zašto se nije koristila tradicionalna brojka od 100 km/h.Sigurno je to zato što bi onda utisak kupca o ubrzanju bio daleko lošiji, ali je istovremenom potrebno spomenuti da je u navedeno vrijeme najveća dozvoljena maksimalna brzina u Americi iznosila svega 88 km/h.

Od navedenog doba moderni automobili su uveliko već dobili direktno ubrizgavanje goriva, a Yugo se hvalio kako i dalje posjeduje karburator proizveden od strane poznate firme Carter-Weber.Takođe je posebno naznačeno da se naš model može dobiti i sa klima uređajem, mada je “klima” bila dio opcione opreme i rezervisana samo za najskuplji model GVX. U snimku se zatim priča i o prednostima pogona na prednje točkove, kao i o blagodetima manuelnog mjenjača i prednjih disk kočnica.

https://m.youtube.com/watch?v=Moml-PKKddg&feature=emb_title

Zastava se potom koncentriše i na sam stil heča. Primjera radi, na snimku se čuje da su branici proizvedeni od materijala nazvanog “Lexan” koji je čvršći nego metal i pri tom je otporniji na udarce, a pažnja je posvećena i pitanju zaštite od rđe. Yugo napominje da njegov model pruža mnogo toga što se ne može pronaći kod konkurencije, kao što je mogućnost da se zaključa čep rezervoara goriva, zatim zadnji brisač i rezervni alat sa sijalicama.Tokom priče o enterijeru je spomenuto kako Yugo pruža više prostora od konkurencije, kao i bogatiju opremu poput više osvetlenja, tepiha i još mnogo toga. Iz nekoga razloga, riječi “premijum” i “luksuz” se često koriste, iako je zapravo riječ o opremi koju smo mogli da vidimo na svakom drugom četvorotočkašu “preko bare”.Priča dobija na značaju kada je riječ o sportskom modelu GVX.

Razvijao je 67 konjskih snaga iz 1,3-litarskog benzinca, što je za svoju kategoriju bio fantastičan rezultat. Primjera radi, čak i “veliki” Ford Mustang se mogao pohvaliti sa svega 88 “grla” iz značajno većeg 2,3-litarskog motora u baznom i
zdanju.GVX je pride mogao da ubrza od nule do 104 km/h za 14,3 sekunde uz maksimalnu brzinu od 154 km/h. Pohvaljen je i petostepeni manuelni menjač, ljepše felne, pneumatici boljeg kvaliteta i posebni branici.