“To se moglo dogoditi bilo kome, pa i meni, nema razloga da za dobro djelo očekujemo neku nagradu. Mislim da je takav stav pogrešan. Svatko od nas treba učiniti isto, jer nije sve u novcu. Tu su dokumenti koja su mnogo bitniji od novčanica.”

Da još uvijek ima poštenih mladića i nalazača izgubljenih stvari, dokazao je i Marko Vasiljević iz sela Gornja Trnava kod Topole u Srbiji. Marko je pronašao izgubljeni novčanik, a vrlo brzo i vlasnicu kako bi joj isti vratio.

Vraćajući se s posla, na ulici sam ugledao novčanik, u njemu su bili dokumenti, kartice iz banki i novac u gotovini. Pogledao sam na osobnoj iskaznici tko je vlasnik, no nisam poznavao gospođu.

Ponio sam novčanik kući, rekao supruzi da pokuša pronaći tu ženu putem društvenih mreža, što je i uradila. Vrlo brzo smo stupili u kontakt s njom i dogovorili se gdje da se nađemo kako bih joj vrati novčanik – rekao je za RINU ovaj pošteni mladić.

Već sljedećeg dana Marko je vratio novčanik, a za njegovo dobro djelo vlasnica je imala nagradu. Međutim, ovaj plemeniti mladić ističe da nije razmišljao o novcu već mu je jedino bilo bitno da novčanik vrati.

– To se moglo dogoditi bilo kome, pa i meni, nema razloga da za dobro djelo očekujemo neku nagradu. Mislim da je takav stav pogrešan. Svatko od nas treba učiniti isto, jer nije sve u novcu. Tu su dokumenti koja su mnogo bitniji od novčanica – kaže Marko, prenosi Telegraf.