Tijelo kao reklama, teniserka iz Hrvatske našla način za dodatnu zaradu

Tetovirati se ne smije ekstremističke poruke i reklame za neku od kladionica ili casina.

Hrvatska tenisačica ukrajinskog podrijetla Oleksandra Olijnikova (20) 658. na WTA ljestvici pa na neuobičajen, ali domišljat način, našla je način za dodatnu zaradu.

Naime, prodala je dio tijela kupcu pod nadimkom JumpHigh za oko 5500 američkih dolara (oko 35.000 HRK) i “pretvorit” će ga u prostor za oglašavanje. Navodi se i da je kupac korisnik OpenSea platforme za kupnju “rijetkih digitalnih stvari”. Nije to neki novitet, sportaši su znali i u prošlosti činiti slično s trajnim ili privremenim tetovažama, a to bi potom dobro unovčili. Tako se i Olijnikova ponudila na NFT-ovoj online dražbi te odlučila prepustiti najboljem ponuditelju prostor od 15×7,5 centimetara na desnoj nadlaktici. Kupac može postaviti bilo kakvu poruku osim ekstremističkih ili onih koje bi reklamirale kladionice i casina. Moguće je i ništa ne postaviti odmah već samo kupiti “prostor” pa čekati priliku kad na njega nešto postaviti.

– Nosit ću vašu poruku ili umjetnički izraz na svaki teniski teren na kojem ću zaigrati. Imam tek 20 godina i karijera mi je u uzlaznoj putanji pa vjerujem da će to biti vidljivo na najvećim teniskim terenima na svijetu – napisala je Olijnikova, a prenosi Sportico. Tetovaže hrvatskoj tenisačici nisu novitet, ima ih nekoliko po tijelu, ali prvi put će postaviti nešto što želi netko drugi, ne i ona sama. A to je solidno unovčila. Također, treba napomenuti da se transakcija nije izvela na “tradicionalan” način već u kriptovaluti ethereum. Preciznije, kupac je platio tri ETH što je u ovom trenutku iznos od oko 5500 USD. Ukrajinka s hrvatskom putovnicom na Instagram profilu tenisačica navodi kako je prvi svjetski ambasador kriptovalute Bitcoin Cash (BCH) među sportašima. Napominje i da to nije dio sponzorstva i da ne dobiva nikakvu naknadu zato što promovira tu kriptovalutu.