Manchester City ponudio Sergiu Agueru potvrdu odlaska – zainteresirana su i tri velika kluba

Manchester City je jasno naglasio Sergiu Agueru tokom razgovora u ponedjeljak popodne da je ‘dobrodošao da se vrati u klub’ u bilo kojoj ulozi, prema najnovijim informacijama koje su se pojavile, nakon njegovog potvrđenog odlaska

Šokantnom izjavom u ponedjeljak navečer, Manchester City potvrdio je da klub neće produžiti ugovor 32-godišnjaku na stadionu Etihad, s tim da je Argentinac slobodan da o svom sljedećem potezu razgovara sa potencijalnim zainteresiranim klubovima  koji čekaju sa strane. Međutim, tokom privatnog sastanka sa legendarnim napadačem u ponedjeljak, vrata kluba nisu konačno zatvorena zbog potencijalnog povratka Aguera u bilo kojem trenutku u budućnosti, sudeći prema najnovijim informacijama. Prema pisanju ‘The Sun-a’, Manchester City je u ponedjeljak obavijestio Sergia Aguera da je “dobrodošao da se vrati u klub, u bilo kojoj ulozi”, ili da može igrati za bilo koji drugi klub Fudbalske grupacije Man. Cityja, s tim da Aguero sigurno ima puno izbora, uključujući i New York City iz MLS-a.

Međutim, osjećaj je da bi Sergio Aguero mogao ostati u Evropi, a prema pisanju ‘The Sun-a’ u utorak, gigantima La Lige, Atleticu iz Madrida i Barceloni, u interesu za napadača pridružuje se i milanski Inter. Sugeriše se da je tokom privatnog sastanka s Pepom Guardiolom, šef Man. Cityja rekao Agueru da se njegov ugovor sa klubom ne obnavlja, jer Sergio nije mogao pružiti nikakva sigurna uvjerenja o njegovom vremenu koje bi mogao provoditi na terenu.

Manchester City je posljednjih mjeseci postigao veliki uspjeh bez korištenja klasične devetke u napadu, a umjesto toga odlučio se za Ilkaya Gundogana, Kevina De Bruynea i Bernardu Silvu u naprednijoj ulozi lažnih devetki. Međutim uz to, City će gotovo sigurno ući na ljetno tržište u potrazi za novim napadačem – s Erlingom Haalandom na vrhu liste prioriteta.

Romelu Lukaku i Harry Kane također se smatraju atraktivnim opcijama za hijerarhiju na Etihadu.