Ljeto na Bilećkom jezeru bi moglo biti bolje nego ikad, novi sadržaji za bolji ugođaj

Na Bilećkom jezeru bi do početka ove ljetne sezone trebalo da bude otvoren novi plažni bar u formi splava savremenog dizajna, za koji se očekuje da će privući još više kupača i turista na to jezero, potvrđeno je Srni u opštini Bileća.

U opštinu je stigao zahtjev privatnog investitora za otvaranje splava sa plažnim barom i u toku je proces pribavljanja odgovarajućih dozvola.

Postoji zakonska procedura za izdavanje tih dozvola koja mora da se ispoštuje što, kažu u opštini, može da potraje mjesec ili dva da bi sve bilo regularno i da bi projekat bio uspješno realizovan.

Iz opštine su naveli da je cilj da splav bude otvoren do ljetne sezone na prostoru postojeće plaže na Bilećkom jezeru u mjestu Čepelica.

Riječ je o savremenom splavu sa plažnim barom sa iznajmljivanjem ležaljki, brodića, pedalina i drugim zanimljivostima.

U Opštinskoj upravi očekuju da će otvaranje novog savremenog splava imati pozitivan uticaj na razvoj turizma u Bileći i na Bilećkom jezeru.

– To je maksimalno atraktivno. U vrijeme pandemije i ograničenih putovanja kada su domaći turisti skoncentrisani na domaće turističke potencijale na obalama Bilećkog jezera vidimo zavidan nivo turističkog potencijala – istakli su u opštini Bileća.

Iz opštine su naglasili da se na Bilećkom jezeru, zbog toga, može očekivati još više turista nego do sada.

– Nastojimo i na ovaj način da gostima i turistima ponudimo atraktivnu lokaciju gdje mogu provesti ugodno vrijeme i odmor – rekli su u opštini Bileća.

Na lokaciji postojeće plaže na Bilećkom jezeru u Čepelici već 20 godina postoji jedan splav na koji su Bilećani navikli, ali po urbanističkom planu na tom području postoji mogućnost i za otvaranje više splavova, kao i bungalova i prostora za kampersko naselje, napomenuli su u Opštinskoj upravi.