Zbog sve lošije epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom u Kantonu Sarajevo je od 18. marta na snazi zabrana rada ugostiteljskim objektima, a policijski sat počinje od 21 sat. 

S obzirom na to da ove mjere nisu na snazi u drugim kantonima, građani Sarajeva lijep dan iskoriste kako bi pobjegli negdje na izlet. Uglavnom to bude bijeg u Hercegovinu. 

Foto: Daliatravel

Sportsko-avanturistički park “Fortica”, nadomak Mostara, ima najduži bh. ziplinea koja privlači veliki broj posjetilaca i predstavlja glavnu atrakciju ovog parka.

Osim ove adrenalinske atrakcije tu je i Via Ferata, odnosno osigurana penjačka ruta čiji je sastavni dio viseći most dug 35 m na stjenovitim padinama.

Svi posjetitelji imaju priliku dodatno uživati i u prelijepom pogledu na Mostar i lokalne planine, a tu je i kafić za sve one koji žele da se osjete.

 

Foto i tekst: Čitatelj 

Većina turista, kako domaćih tako i stranih, nakon posjete Zip Line Fortica obavezno odu prošetati i Mostarom. Ljetne bašte, barem one koje su radile, bile su prepune gostiju.

Veliki broj trgovina na omiljenoj turističkoj destinaciji oko Starog mosta je i dalje zatvoren na šta je uticala pandemija.