Porodica Grizelj iz Sovića u Grudama bavi se već godinama proizvodnjom ljekovitog magarećeg mlijeka za kojim vlada velika potražnja pa ga tako prodaju i u Švicarskoj, Švedskoj i Francuskoj.
Prvu magaricu Ante Grizelj nabavio je 2010. godine, a danas on i dvojica braće, sa suprugama i djecom, skrbe o 120 grla.
Jedna litra magarećeg mlijeka košta 50 maraka, a Grizelj ističe kako je to realna cijena za proizvod koji je itekako ljekovit i višestruko koristan za zdravlje ljudi.
Njegova ljekovitost, naglašava, pokazala se na mnogim primjerima kako iz njegove obitelji tako i kod velikog broja kupaca koji dolaze iz raznih europskih zemalja.
– Mlijeko je dobro kao prirodni lijek za mnoge probleme dišnog sustava, a u posljednje vrijeme ljudi ga masovno kupuju zbog koronavirusa jer se očito pokazalo kao dobro rješenje. Rekao bih da čisti pluća bolje od sirupa, a ima čak 60 posto više vitamina od svih drugih mlijeka – kazao je Grizelj u izjavi za Fenu.
Dodao je kako je magareće mlijeko, zbog toga što se ne može dobiti u velikim količinama, jako ljekovito i traženo na tržištu.