Teško je ostati ne impresioniran brzinom razvoja općine Kiseljak koja je jedan od pokazatelja kako se unatoč i ovakvim okolnostima u kojima živimo, trenutnoj svjetskoj korona krizi može jedna lokalna zajednica svakodnevno izgrađivati i širiti.

I ovaj projekt izgradnje 5000 m2 neto prostora, koliko će imati novi Dom zdravlja u Kiseljaku je dokaz zašto načelnika Mladena Mišurića Ramljaka mnogi smatraju najuspješnijim političarom Središnje Bosne u posljednjoj deceniji.

Dom zdravlja Kiseljak smješten je u ulici Bana Josipa Jelačića na parceli označek.č.1187/13 SP Podastinje ukupne površine 8.566,00m2. Ukupno neto površina objekta iznosi 4.818,30m2   

Sve prostorije su projektirane u skladu sa funkcionalnim i prostornim zahtjevima budućih korisnika te važećim normativima prostora i opreme iz oblasti primarne zdravstvene zaštite na nivo FBiH.

Dom zdravlja će sadržavati sljedeće odjele i ordinacije te pružati niz usluga, ovaj put ćemo to samo pobrojati: Liječnička ordinacija, Pedijatrijska ordinacija, Patronažna služba; Epidemiološka služba, Ordinacija ginekologije, Rađaonica i soba za rodilje, Rtg/radiologija/, Odjel za palijativnu njegu, Stomatološka ordinacija, Laboratorijska dijagnostike, Specijalističko-konsultativna zdravstvena djelatnost, Ordinacija interne medicine, Ordinacija kirurgije, Operacijski blok, Ordinacija urologije, Ordinacija ortopedije, Ordinacija otorinolaringologije, Ordinacija oftamologije, Ordinacija dermatologije, Ordinacija pulmologije, Centar za mentalno zdravlje, Centar za fizikalnu terapiju, Hitna medicinska pomoć, Administracija i ostale prostorije te info pult, Praonica rublja, Depo za lijekove.

Naravno ovakva jedna investicija osim što će unaprijediti zdravstveni sistem općine Kiseljak i čitave lepeničke mini regije, sigurno će dovesti i do otvaranja novih radnih mjesta te upošljavanju mnogobrojnog medicinskog kadra što je ogromna stvar.

Direktor JU Dom zdravlja Kiseljak Dr. Nino Baban potvrdio je kako radovi napreduju planiranom dinamikom i kako je projekt Doma zdravlja urađen po svim Evropskim standardima te će biti jedan od najvećih u Regiji.