Slikarka koja zna kako protiv korone, ne dajte da vam zatvore dušu

Vogošćanka Tamara Vučinić, rođena je u Sarajevu. Svoju prvu samostalnu izložbu u glavnom bh gradu imala je nakon prvog vala pandemije. Vogošću je uljepšala drugom svojom izložbom u septembru prošle godine ali slika i dalje istim žarom prikazujući boje i oblike.

Iza Tamare je borba sa virusom korona ali ni tada nije prestala slikati šarenilo i apstrakciju Univerzuma. “Korona je bila jedno od najvećih iskušenja u mom životu, najveći strah i bol koje ne mogu uporediti ni s čim. Bila sam sama, slikala sam i plakala” kazala je Tamara.

Tamara Vučinić živi svoj san, a pri tome je i dalje ostala dijete u duši. U apstrakcijama koje slika i šarenilu krugova ona je sretna jer radi ono što voli. Kazala je da se sprema izložba u inostranstvu čim to budu dozvolile epidemiološke prilike.

O Tamarinim radovima najbolje govori emocija koja je odslikana u svakom pokretu. Naša sugrađanka kaže da biti uspješan čovjek za nju znači biti sretan čovjek. U poslovnom smislu ona želi napraviti još izložbi ali najvažnije je da su ona i ljudi oko nje sretni i zdravi te da se ovaj težak period pandemije koronavirusa što prije prevaziđe.

Ekipi TV Vogošća vrijeme sa Tamarom brzo je prošlo i ovaj zanimljiv susret u bogatstvu boja i oblika  dugo ćemo pamtiti. Ispraćeni smo porukom koju ćemo podijeliti i sa vama koji čitate ovaj tekst: “Ako zaljučaju gradove nemojte dozvoliti da zaključaju vaše duše.”