Ekipa BHRT-a je u srcu Hercegovine pronašla je Čapljinca koji živi autentičnim životom Indijanca u prirodi. Naime, u mjestu Trebižat na obalama istoimene rijeke, nedaleko od Čapljine Tihomir Sušac je izgradio indijansko-kaubojski ranč, na kojemu je oživio duh divljeg zapada.

Sve je počelo prije pet godina, kada je svoju viziju iz djetinjstva počeo pretvarati u stvarnost. Izgradio je kolibu, indijanski šator-vigvam, repliku groba Apacha Geronima, ali i mnoštvo autentičnih predmeta…
Čitajući romane, crtane, pisane, gledajući western filmove i postao sam zaljubljenik toga života na američkom divljem zapadu, kaže Sušac.

Ovaj zaljubljenik u prirodu i rijeku Trebižat, pravi i jela na tradicionalan način iz eko uzgoja. Društvo na ranču mu prave kobila Sara, magare Pončo, mačak Gringo i pas El Toro.

Posjetitelji ranča koji dolaze u ljetnim mjesecima, sad već iz svih krajeva svijeta, mogu čuti mnoštvo zanimljivih priča iz vremena Divljeg zapada.

Tihomir se, kaže, boji samo “željezne ptice”, odnosno zrakoplova, zbog čega nikad nije posjetio indijanski rezervat u Americi iako mu je to želja.

Premda sve više privlači pozornost javnosti i planira još mnoštvo sadržaja na ranču, lokalna zajednica njegov rad još uvijek nije prepoznala kao potencijalnu turističku ponudu tog kraja.

No, to ga nije spriječilo da danas živi svoj san, u prirodi, bez stresa, na čemu bi mu mnogi mogli i pozavidjeti.