Olimpijska skijašica Lindsey Vonn, koja se od skijanja oprostila 2018., pojavila se u nedjelju kao model u reklamnom filmu za novu kolekciju američkog dizajnera Thoma Brownea na Pariškoj sedmici mode, piše CNN.

Pariz je još jedan u nizu modnih središta koji je ove godine bio primoran svoje tradicionalno izdanje sedmica mode realizirati u virtualnom obliku zbog restriktivnih mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa

Iz istog su razloga brojni dizajneri odabrali promotivne spotove kao način predstavljanja svojih novih modnih kolekcija.

Među njima je i američki dizajner Thom Browne. On je kao model za svoje najnovije modne uratke odabrao upravo olimpijku Lindsey Vonn.

Browneov promotivni film za kolekciju jesen/zima 2021. prikazuje Vonn u voluminoznoj haljini, zatim u košulji s bijelim ovratnikom i crnom leptir-mašnom.

Lijepa skijašica u filmu helikopterom stiže do vrha skijaške staze, potom odbacuje voluminoznu haljinu te se spušta niz skijašku stazu u dugoj jakni s prugastim detaljima i plisiranoj suknji.

“Želio sam osmisliti ovu prekrasnu sliku Vonn u njezinu okruženju i tako ispreplesti svoj svijet s njezinim”, rekao je Browne o suradnji sa skijašicom. “Nova sezona započela je vrlo jednostavnom idejom… kombinacijom krojačkog zanata i ekstremnog skijanja”, pojasnio je.

Retired alpine skiing legend Lindsey Vonn is attending the world famous Hahnenkamm-Rennen in Kitzbühel for the first time. 35-year-old Vonn never got the chance to race down the Streif during her glittering career, in which she won four overall World Cup titles, 82 World Cup races and a litany of Olympic and world medals. // Lindsey Vonn of the United States of America poses for a photograph prior to the alpine ski worldcup in Kitzbuehel, Austria on January 24, 2020. // Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

Rad s olimpijcima dio je Browneovih poslovnih planova za tekuću godinu. Kazao je da voli raditi sa sportašima jer ga oni najviše nadahnjuju.

Ranije je u stvaranju modne kolekcije za proljeće/ljeto 2021. surađivao s mačevaocem Raceom Imbodenom te s atletičarkom Kendall Baisden.