Nakon nevjerovatnog uspjeha koji je doživio prethodni album muzičkog supersastava Intelligent Music Project, očekivanja rok fanova su na visokom nivou kada je u pitanju njihov šesti album pod imenom „The Creation“. Album predstavlja zanimljiv spoj različitih rok stilova i kako sam naziv albuma kaže, akcenat je na kreativnom pristupu koji mnogima može da posluži kao zvijezda vodilja ka životu sa svrhom.

Dok slušate pjesme s ovog albuma, možete osjetiti kemiju i kreativni stil koji se provlači i u prethodnih pet albuma ove supergrupe. Najnoviji album sadrži 12 pjesama s elementima muzičke raznolikosti i pozitivnim porukama, što ih čini prijatnim za uho i posebno neuobičajenim u rok industriji. Pojedini instrumenti su od velike važnosti kod određenih pjesama, te sama muzika postaje uzbudljivija za izvođenje.

Supersustav Intelligent Music Project-a čine rok legende koje su svjetskoj muzičkoj javnosti i te kako poznate, pa tako i u ovom 6. albumu nastupaju neki od svjetski poznatih rok muzičara svih vremena – Roni Romero (Rainbow), Bobi Rondineli (Rainbow, Black Sabbath), Džon Pejn (Asia), Tod Sukerman (Styx), Karl Sentens (Nazareth) i Ričard Grizman (River Hounds).

Album ’The Creation’ je  prirodan nastavak prethodnog albuma ’Life Motion’ i sredstvo kojim  širimo pozitivnost i ljubav među slušaocima muzike širom svijeta. Ne treba da zaboravimo da je  ovo svijet nepravde i da ako postaje pravedan u onoj mjeri u kojoj mi to zamišljamo, možda ne bi ni postojao takav kakav jeste. Usprkos svemu što se dešava u našim životima, još uvijek možemo da prebrodimo sve teškoće i tugu koja je povezana sa ’modernim životom’. Kako? Naša muzika će osvijetliti put i pružiti vam načine da izađete na kraj sa svakodnevnim izazovima“, izjavio je Roni Romero.

Džon Pejn (nekadašnji član grupe Asia) komentirao je novi album: „Album ’The Creation’ nastavlja konceptualni pristup koji ima Intelligent Music Project. Tim je nevjerovatan – od tekstopisaca do sjajnih muzičara i produkcije. Ovo je fantastičan album i ponosan sam što sam dio toga!“

Najpoznatiji muzički stvaratelji na prethodnim albumima Intelligent Music Project-a su upravo Roni i Džon, ali ovog puta veliko iznenađenje za ljubitelje hard roka su i pridružene snage dvojice legendarnih bubnjara, Bobi Rondinelija (Rainbow, Black Sabath) i Toda Sukermana (Styx), koji donose novu atmosferu i nove zvuke.

Sve poruke koje nosi progesivni rok u izvođenju ovih sjajnih muzičara upućuju na jednu stvar – „The Creation“ je album koji treba pažljivo poslušati.

Autor muzike albuma „The Creation“ je Milen Vrabevski – bugarski biznismen, filantropist i pokrovitelj umetnosti. On nam šalje zanimljivu poruku o životu: „Pokušajte da život ne uzimate toliko ozbiljno i da vaš vlastiti razvoj posmatrate odozgo. To je vaše duhovno biće koje se izdiže iznad prepreka vašeg postojanja na Zemlji. Vi ste izvor balansa, ljubavi i harmonije u svijetu – uključujući i vas same. Tako otvarate i pripremate prostor da se u vašoj duši skuplja nova energija koja će vam poslužiti da pronađete rješenja. Neka skromnost dominira u vašem životu i pokušajte da ne sudite nikome, usprkos svim izazovima s kojima se susrećete. Tako dolazite do energije zahvaljujući kojoj možete da prebrodite sve nedaće. Naš mozak funkcioniše baš kako treba kada nije pod pritiskom negativnih emocija“.

„The Creation“ je snimljen u studiju Intelligent Music Studios u Sofiji.