Po nalogu općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, Služba civilne zaštite Općine Stari Grad danas je izvršila podjelu zaštitnih maski građanima na ulicama Starog Grada, a s ciljem zaštite i ukazivanja na važnost poštovanja propisanih higijensko-epidemioloških mjera. Svjestan ozbiljnosti situacije sa širenjem virusa i povećanim brojem zaraženih, načelnik Hadžibajrić naložio je ovoj službi kontinuirano praćenje stanja na terenu i djelovanje prema potrebi i realnim mogućnostima.

Kako je kazala Lejla Dizdarević, po ovlaštenju pomoćnica načelnika za civilnu zaštitu, na terenu je danas bio veći broj uposlenika Službe civilne zaštite, a uz podjelu maski, upozoravali su građane i na ostale mjere koje se moraju poštovati s ciljem zaštite.

”Cilj današnje akcije je zaštita naših građana i upozorenje da se čuvaju i poštuju mjere. U situaciji u kojoj smo se našli svi građani obavezni su brinuti se o sebi, ali i o drugima. Općina Stari Grad, predvođena načelnikom Hadžibajrićem, kontinuirano provodi mjere još od prošle godine i izbijanja pandemije korona virusa,” kazala je Dizdarević.

Uposlenici Službe za civilnu zaštitu Općine Stari Grad koji su danas bili na terenu kazali su da se građani u njavećem broju slučajeva pridržavaju mjera i nose maske, ali im je ipak još jednom skrenuta pažnja da se ne izlažu riziku od zaraze i poštuju sve mjere.