Mitar je bivši pripadnik Vojske Republike Srpske, u ratu je ostao ratni vojni invalid i takođe ostao ogorčen na rat i mržnju koja vlada na prostoru Bosne i Hercegovine ali i šire.

Istakao je da je dosta više velikih Srba, velikih Muslimana (odnosno Bošnjaka) i velikih Hrvata, jer sve to jednako vodi u propast. Pozvao je sve strane faktore ali i one u susjedstvu da prestanu da se direktno miješaju u odnose tri konstitutivna naroda koji žive u BiH.

Mitar je oštro odgovorio na jednu poruku iz Srbije kojom se rasopiruje mržnja.

Dosta je više velikih Srba koji veličaju srpstvo iz drugih država, dosta je i muslimana i Hrvata koji nam se miješaju. Šta je ovdje dobio neko, osim što su n…bala sva tri naroda. Ja kao RVI nikad ne mogu biti Srbijanac, ja sam iz Bosne, niti musliman ovdjer može biti iz Turske, ili Hrvat iz Hrvatske, sve dok se vi mijeršate mi nastradamo, poručio je Mitar.

Istakao je kako u BiH postoje RS i FBiH uz poruku da ga ne interesuje kome to smeta. Mitar zna da je 90 posto stanovništva s obje strane entitetske linije siromašno, dok grupa političara ima sve.

Možemo mi ovdje živiti kako treba,samo da nam sa strane ne potežu ko je četnik, mudžahedin ili ustaša. Prestanite nas zavađati, poručio je Mitar.