Cipele ručne izrade, uspjeh mladog bračnog para iz Žepča

Dovoljan je tek jedan pogled na društvene mreže brendova Lovidovi ili Kuvet i već je jasno da iza ovih cipela s Made in BiH etiketom stoji tim stručnjaka koji su svoje vrijeme i znanje uložili u dizajn i izradu te detalje karakteristične za ručnu izradu.

Naime, Ana i Bojan Mandura su bračni par koji je svoju želju da kreiraju bezvremenske modele cipela pretvorili u cipele za žene Lovidovi te za muškarce, Kuvet, koje pronalaze mjesto u garderobi zaljubljenika u modu diljem Europe.

Svaki od modela izrađuje se u Bosni i Hercegovini od prirodne kože, a svi materijali su birani pažljivo kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta. Na njihovim cipelama pronaći ćete i simbol srca, koji karakterizira i njihovu humanitarnu stranu. Više detalja saznali smo u razgovoru sa ovim kreativnim parom.

Prije 4 godine smo osnovali brend, a razvio se prvobitno iz ljubavi prema modi. Kao fashion inluenserica imala sam priliku biti u kontaktu sa raznim brendovima i iz tog sam iskustva dobila motivaciju da sama započnem svoj. Nakon što smo izgradili Lovidovi kao ženski brend, odlučili smo lansirati i Kuvet kao mušku liniju. Naš mali tim trenutno broji 5 osoba te se nadamo novim zapošljavanjima u 2021. godini.

Prije 4 godine smo osnovali brend, a razvio se prvobitno iz ljubavi prema modi. Kao fashion inluenserica imala sam priliku biti u kontaktu sa raznim brendovima i iz tog sam iskustva dobila motivaciju da sama započnem svoj. Nakon što smo izgradili Lovidovi kao ženski brend, odlučili smo lansirati i Kuvet kao mušku liniju. Naš mali tim trenutno broji 5 osoba te se nadamo novim zapošljavanjima u 2021. godini.

Ana: Kao vječiti zaljubljenik u modu inspiracije zaista ne manjka. Pronalazim ju čak i u najobičnijim svakodnevnim stvarima. 

Zašto baš cipele u fokus proizvodnje? Koji je model bestseller?

U svijetu mode, oblast obuće je dosta trajnija od ostalih. Nismo željeli stvoriti prolazan proizvod, niti doprinositi masovnoj proizvodnji i brzoj modi.
U zimskoj kolekciji, Kuvet bestseller bile su Boots K4, napravljene od kombinacije glatke kože i velura u boji čokolade.

Koji su najveći izazovi s kojima ste se susreli u razvoju brenda?

Sa većinu poteškoća smo se suočili još na početku. Kada gradite nešto od nule, potrebno je dosta predanosti, strpljenja i vjere u čuda kako biste uspjeli. Naravno, na svom putu i dalje nailazimo na prepreke. Veliki dio našeg posla ovisi i o drugim ljudima i ponekad je teško prihvatiti da ste sve uradili kako treba, a da na primjer niste isporučili proizvod na vrijeme zato što materijali nisu stigli po planu ili je netko napravio pogrešan šav. Ipak, trudimo se da učimo i na svojim i na tuđim greškama i da kontinuirano gradimo i širimo svoj brend.

Ana, koji je vama omiljeni model Lovidovi cipela i kako ga vi stilizirate u ležernim izdanjima?

Za najdraži model bih izdvojila Air Gold cipelice, lagani model od najfinije zlatne kože na Eva đonu. Rado ih kombiniram na plisirane suknje, visoke hlače, klasične košulje i midi haljinice sa printom.

Bojane, koji model s Kuvet potpisom ima posebno mjesto u vašoj kolekciji?

Teško je zaista izabrati, ali neka budu to S2 patike u kombinaciji bijele glatke i bordo velur kože sa đonom od prirodnog kaučuka. 

Koliko je izazovno razvijati brend s dvije adrese stanovanja?

Volimo reći da se glava našeg brenda nalazi na tromeđi Njemačke, Švicarske i Francuske, gdje je i osnovan. Tu su nastale prve ideje i dizajni koji su se razvili u ono što vidite danas. Ipak, srce našeg brenda je u Bosni i Hercegovini, gdje se cipele proizvode i naše ideje postaju stvarnost. Uz sve prepreke na koje nailazimo, zadovoljstvo nam je spajati bosanskohercegovačku tradiciju u izradi cipela sa europskim tržištem.
Možete li nam reći i više detalja o vašoj suradnji s SOS Dječija Sela u Bosni i Hercegovini?

Simbol srca na Lovidovi cipelicama označava njihovu humanitarnu pozadinu. Za svaki prodani par cipela, 5 eura doniramo SOS Dječjim selima. Na ovaj način zajedno sa svojim kupcima pomažemo da se djeci bez roditeljskog staranja i obiteljima koje su u riziku odvajanja od djece osigura dom i obitelj, zdravlje i obrazovanje i samim time nova i bolja sadašnjost i budućnost. Lovidovi uistinu jesu cipele sa srcem.

Planovi za 2021.godinu?

Plan za ovu godinu je definitivno zapošljavanje i širenje Lovidovi i Kuvet tima, kao i kreiranje novih kolekcija i modela koje još nismo imali u ponudi.