Kompanija Mann+Hummel BA iz Tešnja okončala je prošlu godinu s rekordnim poslovnim prihodim od oko 80,6 miliona KM, uprkos pandemiji, izvještva BiznisInfo na osnovu podataka iz godišnjeg finansijskog izvještaja ove firme.

Poslovni prihodi su znatno porasli u odnosu na 2019. kada su iznosili 71,2 miliona maraka.

Uvećana je i čista zarada, odnosno neto dobit sa 6,2 na 8,9 miliona maraka.

Krajem prošle godine realizovana je nova investicija u Logistički centar vrijedna cca 9,5 miliona KM (vjerovatno jedan od najsavremenijih u BiH), rast broja zaposlenih u ovoj kompaniji i u vremenu pandemije i rekordan broj zaposlenih otkako firma u Tešnju posluje (cca 700 uposlenih) i novi implementirani standard ISO 45001:2018 (zaštita zdravlja i sigurnosti uposlenih).

Činjenica da njemačka grupacija dalje reinvestira i pojačava svoje poslovanje u Tešnju unosi optimizam, a posebno raduje spoznaja da se to postiže sa domaćim menadžmentom, znanjem i sposobnostima. Iz Mann+Hummela BA su nam najavili skori završetak investicije, pa i povećanje broja radnih mjesta. Uvjerili smo se da Tešanj ima ozbiljne poslovne subjekte koji su se prilagodili novim okolnostima poslovanja (COVID). Postižu se svjetski standardi vrijedni poštovanja koji ukazuju da se rast i razvoj moraju nastaviti, rekao je Općinski načelnik.