Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak sinoć je u sarajevskom Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine upriličilo koncert Napretkovog tria “Musica Salinea”.
Maestralnim nastupom i brižljivo odabranim numerama iz bogatog opusa klasične muzike, Napretkov trio iz Tuzle otvorio je novu koncertnu sezonu, a publici darovao nesvakidašnji doživljaj.
Muzicirajući na sebi svojstven način i demonstrirajući vrhunsko muzičko umijeće, predstavile su se mlade i uspješne umjetnice članice tria Musica Salinea – pijanistica Alma Hodžić-Pašić, violinistica Lorena Milina i čelistica Lidija Paulin.
Kako je Feni uoči koncerta kazao predsjednik HKD Napredak dr. Nikola Čiča, radi se o drugom po redu koncertu tuzlanskog Napretkovog tria, organiziranog u ovoj godini.
– Iznimno nam je drago da je jedan ovakav projekat pokrenut u okviru Napretka, gdje smo okupili tri vrsne glazbenice koje imaju fantastično umijeće u sviranju – istaknuo je Čiča, navodeći da su one dosada održale četiri koncerta u BiH, od čega po jedan u Tuzli, Banjoj Luci i Srebrenici.