Inžinjer napravio bicikl za led kako bi mogao voziti po zaleđenom jezeru

Pametni inžinjer izgradio je takozvani ‘ledeni bicikl’ koji mu omogućava da vozi bicikl preko zaleđenog jezera bez klizanja

Inžinjer koji vodi popularni inžinjerski YouTube kanal ‘The Q’, zamijenio je biciklističke točkove nazubljenim čeličnim felgama, koje mu omogućavaju da vozi bicikl po ledu bez klizanja po cijelom mjestu. Snimke izuma koji je na YouTube-u ostvario više od 16 miliona pregleda, pokazuju vješt rad koji je uložen u stvaranje jedinstvenog bicikla, kao i inžinjera koji sa lakoćom vozi bicikl po ledu.

Pogledajte bicikl u akciji

 

Prvi pokušaj nije bio baš uspješan, ali u drugom pokušaju, nakon što su se točkovi malo naoštrili, bicikl je glatko plovio. Naravno, ovo zaista nije vrsta projekta koji biste trebali isprobati kod kuće, osim ako nematu specijalističku obuku i talent u ovom području, koji inžinjer očito ima. Mnogi od onih koji su vidjeli video ostali su impresionirani domišljatošću preuređenog bicikla, koji je zaista vrlo cool u svim osjetilima te riječi.

Ljudi koji su posjećivali kanal uglavnom su bili oduševljeni izumom, ostavljajući pozitivne komentare, hvaleći izum kao vrhunsku tehnologiju, čak revolucionarnu, a jedan posjetitelj je napisao:

” U sljedećem ledenom dobu ova kompanija će imati skuplje dionice nego Tesla.”

Međutim nisu svi previše voljni uskočiti na sjedalo i pokušati sami, a mnogi su izrazili zabrinutost, pitajući se šta bi se dogodilo kada bi vozač pao s bicikla i posjekao se na izuzetno oštre točkove. Jedna osoba je napisala, ‘ah da, ono što sam uvijek zamišljao ispod svojih testisa…testera’.

Neki su izrazili strah zbog prstiju bilo kojeg nesretnog prolaznika, dok su drugi zabrinuti zbog mogućnosti pucanja leda ispod bicikla, tako vodeći putnika u smrzavajuću i potencijalno smrtonosnu vodu. Ovo je daleko od jedinog čudnog i divnog izuma koji je stvorio ‘The Q’, koji je prethodno od nule izgradio vozilo sa jednim točkom, automatke štapiće, i DIY magnetnu Rubikovu kocku.