Žiri Nezavisne Agencije za izbor najmenadžera dodijelio je 12 nagrada za životno djelo uspješnim ljudima iz biznisa koji u kontinuitetu djeluju na području jugoistočne i srednje Evrope te specijalne nagrade za djelatnost medicine i informiranja.
Predsjednik Organizacionog odbora Pane Škrbić kaže da se među nagrađenima radi uglavnom o ljudima porijeklom iz BiH i regije, koji su napravili dobre biznise u regiji.
Nagrada Najbolji evropski načelnik opštine/općine u poslednjih 25 godina dodijeljena je načelniku Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahimu Hadžibajriću, među 127 nominiranih iz regiona jugoistočne i srednje Evrope.
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić nagrađen je za zalaganje za euroatlanske integracije.
Po ocjeni žirija, Evropska nagrada za oblast medicine pripala je prof. dr. Ivanu Đikiću, zbog rezultata u borbi protiv virusa korona. Radi se o znanstveniku iz Hrvatske, porijeklom iz Gornjeg Vakufa, sa njemačkom i američkom adresom.
Ceremonija je upriličena u Sarajevu po strogim pravilima zdravstvene zaštite od virusa korona, a kontakti sa dobitnicima iz drugih država realizirani su putem video linka.