Ruski tenisač Aslan Karacev ispisao je jednu od najljepših i najluđih stranica u teniskoj povijesti ulaskom u polufinale Grand Slam turnira u svom debitantskom nastupu.

Teniski fanovi koji ne prate scenu ATP Challengera teško da su do sada zapazili ruskog tenisača Aslana Karaceva, 114. igrača svijeta, uoči početka Australian Opena.

On je danas postao prvi čovjek u Open Eri koji je izborio polufinale u svom debiju na Grand Slam turnirima nakon što je s 3:1 u setovima slavio protiv Grigora Dimitrova.

Karacev je nastup na Australian Openu izborio u kvalifikacijama koje su igrane u siječnju, pa je samim time njegov uspjeh još impresivniji. Nitko još od 1977. i Boba Giltinana nije preko kvalifikacija stigao do polufinala Australian Opena, a postao je i tek peti u Open Eri kojem je pošlo za rukom izboriti polufinale Grand Slama preko kvalifikacija. Osim spomenutog Giltinana to je pošlo za rukom još Johnu McEnroeu, Vladimiru Volčkovu i Filipu Dewulfu.

Karacev je slavio rezultatom 1:6, 6:4, 6:1, 6:2, te je isto tako postao prvi Rus nakon Marata Safina i 2005. godine u polufinalu Australian Opena. Treba reći da je Dimitrov krajem drugog seta zaradio ozljedu leđa, koja ga je jako limitirala u ostatku meča.

Karacev je u svojoj dosadašnjoj karijeri, koju je većinom proveo na Challenger Touru, zaradio 618 tisuća dolara. Ulaskom u polufinale Rus je već sada osigurao 663 tisuće dolara, odnosno više od svega što je do sada zaradio u karijeri.

Na putu do polufinala Rus je slavio protiv Magera, Gerasimova, Schwartzmana i Auger-Aliassimea. Sada čeka pobjednika susreta između Nijemca Alexandera Zvereva i prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića.