Zaruke koje je fratar učinio zanimljivim

Duhovno duhovite večeri koje u župi sv. Antuna organizira franjevac konventualac, fra Stjepan Brčina, zajedno s timom Evangelizacijske zajednice, privele su kraju još jedan niz predavanja pred dan zaljubljenih, Valentinovo koje govore upravo o toj tematici, koja uvijek privuče pažnju i okupi mnoštvo mladih.

S posljednjeg od ovogodišnjih predavanja, dvoje mladih, Manuela i Robert, izašli su kao zaručnici.

Pozvani da sudjeluju u katehezi, pokušali su svim prisutnima dočarati kako je ljubav slijepa, a Manuelu je nakon skidanja poveza s očiju, njezin odabranik iznenadio prstenom i na koljenima dok su Amorose, slavljenički tim, pjevale poznati „Hvalospjev ljubavi“.

Inače, ovo dvoje mladih upoznao je upravo fra Stjepan, a sada je bio i posrednik kada su se nakon pet mjeseci veze odlučili obećati jedno drugome. Nitko od prisutnih nije krio oduševljenje, a nakon Manuelinog „Da“, pale su i mnoge suze. Ovaj blagoslov svima je pokazao da ljubav ne ostaje na riječima, nego da je zapravo jedna neizmjerna sreća koja dolazi i kroz emocije, ali i bezuvjetnu žrtvu, hrabrost i spremnost na sve zbog osobe koju voliš. Ispod videa, koji je fra Stjepan objavio na svome profilu na Instagramu, nižu se čestitke sretnome paru: