Čovjek napravio potpuno funkcionalnu gitaru od kostura svog mrtvog ujaka

Radije nego da sahrani ujaka nakon što je preminuo, muzičar koji sebe naziva ‘Princ Midnight’ odlučio je koristiti kostur za izradu gitare

Iako je uraditi to sa tijelom voljene osobe nesumnjivo bizarna stvar, Princ Midnight odlučio se za projekat kako bi odao počast svom ujaku Filipu, kojem pripisuje zasluge za poticanje njegove ljubavi prema heavy metalu, i istovremeno priznajući da se pravoslavna religija njegove rodne Grčke oštro protivi kremiranju. Koristeći kostur kao bazu, Prince je pričvrstio vrat gitare, pickupe, dugmiće za glasnoću, utikače, žice  i elektroniku kako bi kosti pretvorio u radni instrument.

U razgovoru za ‘Metal Sucks’ o projektu, Midnight je objasnio da se zakopavanje kostura činilo kao “loš način” na koji bi mu ostala uspomena na njegovog ujaka.

“Tako sam odlučio strica Filipa pretvoriti u gitaru, što se pokazalo kao izazov. Puno sam istraživao i nikada niko nije napravio gitaru od kostura. Pa, uspio sam. Počeo sam se savjetovati sa dvojicom momaka iz drvne radnje ‘Dean Guitars’ u Tampi, ali su se razboljeli. U svakom slučaju ujak Filip sada može ‘cijepati’ cijelu vječnost. Tako bi on želio. Iznimno sam ponosan na projekat i na to kako služi  njemu u čast, njegovom životu i njegovom uticaju na mene”.

Filipov kostur izvorno je doniran lokalnom koledžu, gdje su ga godinama medicinski koristili studenti. Nakon što fakultetu kostur više nije bio potreban, Filipova porodica ga nije željela kremirati, pa ga je Midnight odlučio pretvoriti u muzički instrument.

Po završetku gitare, Midnight je rekao da ‘svira savršeno i zvuči sjajno’. Filip možda neće počivati u miru, jer je njegov kostur navikao proizvoditi zvuk metal muzike, ali nadajmo se da će biti ponosan načinom na koji mu je odana počast.

Poslušajte kako to zvuči