Prodaje se Gadafijev automobil u kojem se nije stigao voziti

Jedan od najrjeđih automobila na svijetu, Maybach 57 S Coupe, izrađen po narudžbi ubijenoga libijskog čelnika, pukovnika Moamera Gadafija, nudi se na prodaju u Holandiji.

Isprva se planirala izrada 200 ovakvih automobila, no na kraju je napravljeno samo osam primjeraka od kojih je onaj pod brojem 004 kupio Gadafi, piše portal Roadandtrack.

Automobil, koji je dovršen tek nakon Gadafijeve smrti, na prodaju je ponudila auto-kuća Leitner, specijalizirana za egzotična vozila.

S obzirom na to da je Gadafi ubijen 2011., automobil mu nikad nije dostavljen. Luksuzno vozilo prešlo je tek 2300 km i, kako ističu u holandskom salonu Auto Leitner, riječ je o primjerku s najmanjom kilometražom na svijetu.

Automobil je u gotovo savršenom stanju. Pokreće ga šestlitarski AMG agregat V-12 Turbo od 604 konjskih snaga, ima pet brzina i automatski mjenjač koji ubrzava od 0 do 100 km/h za 5 sekundi.

Automobil je svojedobno kupljen za 675.000 eura, a sada se nudi po cijeni od 961.950 eura.

Lakiran je u bež boju i ima bogatu unutrašnju opremu. Putnicima na stražnjim sjedalima na raspolaganju su frižider i telefon, a u prednja i stražnja sjedala ugrađena je funkcija masaže. Tokom vožnje mogu uživati u vrhunskome Bose ozvučenju.