Pomoć porodici s bebom dostavio pješačeći dva kilometra po snijegu

Nesvakidašnji humani gest sekretara Osnovnog odbora „Merhameta“ Konjic Jasmina Ahmića još jedna je potvrda predanosti „Merhametovih“ uposlenika koji svakodnevno na terenu dokazuju da nema te prepreke koja ih može spriječiti da stignu do svakog čovjeka kojem je potrebna pomoć.

Naime, prije par dana svjedočili smo humanom i, nadasve, ljudskom potezu Jasmina Ahmić, koji je, zajedno sa jednim „Merhametovim“ volonterom, po snijegu prepješačio dva kilometra do porodice Šurković kako bi joj dostavio pomoć u hrani, brašnu, higijenskim sredstvima, pelenama i hrani za bebe.

Zbog snijega koji je zavejao put, nije bilo moguće doći autom do kuće ove porodice.

Ovoj porodici smo, u proteklom periodu, riješili par briga. Živjeli su jedno vrijeme bez struje zbog nemogućnosti da plate račune. „Merhamet“ se pobrinuo, zajedno sa donatorima, da im plati sva dugovanja kako bi im se ponovo priključila struja. Nastojimo da im redovno dostavljamo pomoć u hrani, higijenskim sredstvima, hrani za bebe, kao i druge potrepštine. Mi u „Merhametu“ Konjic brinemo o mnogim takvim porodicama, shodno našim mogućnostima – naglašava Jasmin.

Inače, općina Konjic je teritorijalno najveća općina na području Bosne i Hercegovine. Čitav taj veliki geografski prostor „pokriva“ Osnovni odbor  „Merhameta“ Konjic, na čijem je čelu odnedavno vrijedni i požrtvovani

Konjičanin Jasmin Ahmić, koji je unio novu energiju u rad „Merhameta“ u ovoj općini. Snagu i samopouzdanje mu, kako kaže, daje želja da pomogne ljudima u nevolji, a nadahnuće za to nalazi u misiji Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ koja traje punih 108 godina.

Akos.ba