Biljana Bicok, samohrana majka dvoje djece iz vojvođanskog mjesta Crvenka već četiri godine vozi kamion na čijim točkovima je obišla sve zemlje EU. 
 
“Ja to šaljivo objasnim zamenila sam točkiće male fotelje sa velikim točkovima velike fotelje”, kaže nam Biljana.
 
 
Njena životna priča je sve osim šaljiva. Prije nego je sjela za volan kamiona, Biljana je 22 godine bila uposlena kao državni službenik u sudu. No, teška životna situacija i stambeni kredit u švajcarcima primorali su je da mijenja posao. Bez razmišljanja je to i uradila. I tako je napustila kancelariju, papir i olovku, te je na nagovor poznanika položila za E kategoriju i sjela u kamion.
 
Biljana Bicok tada je imala 44 godine. 
 
“Vremenom sam se u kamion “zaljubila” moj favorit je Scania. Biti vozač kamiona to je druga dimenzija života, to je druga priča..nije teško razumeti, ali shvatiti jeste. Neprocenjivu volju, snagu, motivaciju i cilj, to kad imate pred sobom možete voziti kamion, to je moje mišljenje”, kaže ova hrabra žena.
 
Ljepša strana njenog posla su, kako i sama kaže, posjete velikom broju zemalja. Ona lošija je to što je nekada dugo odsutna od kuće, pa bi se dešavalo da po mjesec i više ne vidi kćerku i sina.
 
 
Kada je na putu život joj se svodi na kabinu kamiona. U ta dva kvadrata je sve: dnevni boravak, kuhinja, soba…
 
“Kupate se na pumpama koje su bolje opremljene i imaju tuš kabine, idete tamo i u toalet i to se sve plaća. Znalo se dešavati i da po dva i po dana budem na granici, u kamionu”, priča Biljana.
 
Odluka da počne da vozi kamion za Biljanu nije bila nimalo laka. Kada je imala 16 godina njenu majku je udario kamion zbog čega je ostala nepokretna. Biljana, inače, nema ni brata ni sestru i sama se pune 32 godine brinula o svojoj majci. 
“Moja majka je preminula prošle godine kada sam se vraćala iz Rusije”, kaže nam naša sagovornica. To je ujedno i jedini put kada je Biljana napravila pauzu od vožnje kamiona, jer je bila emotivno slomljena, a ni djecu nije vidjela jako dugo. 
 
 
Biti žensko u svijetu muškaraca i nije lako, ali za Biljanu ni to nije problem. Kolege su, kaže, korektne i pažljive prema njoj. Ima još žena vozača kamiona, ali ih ona lično nije upoznala.
 
 
Pored navedenog, u Biljaninoj biografiji stoji i da je bila prvi ženski taksista u Udruženju “Crveni taxi” Kula.
 
Na kraju razgovora za LikeStory.info, ova hrabra žena poručila je: “Veliku motivaciju, želju,cilj ako imate upustite se u ovu “životnu avanturu” Samo jako! Samo hrabro! Živeli!