Tarik Tanović je talentovani mladi pjevač iz Sarajeva. Učenik je 2. razreda “Gimnazije Obala”, ali istovremeno pohađa i “Pop Rock Školu Sarajevo”. Iako mu je tek 16 godina on iza sebe ima nekoliko nagrada, a svojim glasom i talentom osvojio je žiri i publiku na  internacionalnom pjevačkom takmičenju “Euro Stars” na Malti, gdje je osvojio prvo mjesto u kategoriji 14. godina. 
 
 
“Iako sam odlučio da upišem Gimnaziju, muzika je sastavni dio moje svakodnevnice. Od malih nogu muzika je moja vodilja ka dobrom raspoloženju. Sretan sam što su moji roditelji prepoznati taj talenat u meni i podržavali me na mom putu”, kaže Tarik na početku razgovora za LikeStory.info. 
 
 
 
Sa 10 godina je prvi put stao na daske velike scene “Narodnog pozorišta Sarajevo” gdje je kao najmlađi učesnik pjevao u operi “Ero sa onog svijeta” (uloga Čobanče). 
 
“Sjećam se i danas kako sam bio sretan što sam na sceni sa tako velikim imenima bosanskohercegovačke opere. Nakon toga je uslijedio poziv na ” Lino” fest gdje mi je gospodin Nedim Sofić ponudio svoju autorsku pjesmu što sam sa zadovoljstvom prihvatio. Upravo ta pjesma mi je donijela prvu nagradu i pobjedničko mjesto festivala. 2016.godine upoznajem vokalnu trenericu prof. Mimu Zukan koja se te godine vratila iz Dubaija i pokrenula je pokusni odsjek pop rock pjevanja koji je kasnije izrastao u “Pop Rock Školu Sarajevo”, moju matičnu kuću”, kaže nam Tarik. 
 
 
Počinju zajedno da rade i za kratko vrijeme njegova muzikalnost je došla do izražaja. Tako je 2017. stručni žiri (koji su činili Dino Šukalo, Fuad Backović Deen i Almas Smailović) dodijelio mu je nagradu IMTM za najbolji vokal 2017. godine.
 
S obzirom na to da sam prvi put nastupio kao “one man show” gdje sam sam sebe gitarski pratio i koristio looper, ova nagrada mi je dala vjetar u leđa da se usudim ući u projekat “a capela muziciranja” koji mi je moja mentorica ranije predlagala. Spremali smo mjesecima veoma zahtjevno 8-glasje italijanske kompozicije “Donne” gdje sam pored solo melodije, otpjevao kompletnu harmoniju cijele pjesme, studijski snimio sve po kanalima,potom smo uradili video spot na TV Hayat. Koreografiju je radila Sahzudina Pelenda, a kostimografiju Hatidža Nuhić. U pratnji moje mentorice prof. Mime i mame Albine, u aprilu smo otputovali na najveći vokalni festival u Valeti, glavnom gradu države Malte. Preko 100 sjajnih izvođača iz svih dijelova Evrope, odlična organizacija i druženje sa učesnicima ostali su mi u sjećanju”, priča nam Tarik. 
 
On je igrao i u mjuziklu “Annie”, u produkciji Instituta za muziku, teatar i multimediju, što je bio prvi dječiji mjuzikl u BiH. Tarik nam otkriva da je to bilo predivno iskustvo puno druženja uz svakodnevne probe. On se nada da će i u budućnosti biti još takvih projekata.
 
 
Desetočlani žiri sastavljen od vokalnih trenera, pedagoga i ljudi iz muzičke industrije od Bugarske do San Rema, dodijelio mu je “Specijalnu nagradu” u kategoriji od 14 godina.
 
“Dopalo im se što smo pripremili nešto drugačije od svega što su imali priliku čuti u ta tri dana na festivalu. Kao mladom umjetniku koji se još uvijek gradi i uči, nagrada predstavlja jedan vid podrške da sve ono što radim ide u pravom smjeru. Najljepša nagrada mi je zapravo ona kada vidim nasmiješena lica u publici i onaj osjećaj da si danas možda nekome popravio dan ili raspoloženje svojom energijom. Na svakom nastupu se trudim da dam svoj maksimum”, dodao je naš sagovornik. 
 
Tarik je trenutno član rock banda “Pop Rock Škole Sarajevo”. Prvi put, kaže nam, svira u velikom bendu.
 
“Ima nas devetero u ekipi i super mi je na probama. Planovi za budućnost su svakako što više nastupa, koncerata i svirki sa bendom. Moj prvi singl “Live the moment” iz 2018. godine je imao dobre kritike, te planiram da nastavim sa autorskim pjesmama na našem jeziku”, otkriva nam Tarik na kraju razgovora.
 
 
 
 
Pogledajte sport za Tarikov prvi singl “Live the moment”: