Jedna za laku noć – razmislimo

Čovjek je nazvao svog prijatelja i rekao: Treba mi novac, majka mi je bolesna, nemam novca za lijekove; – njegov prijatelj je odgovorio: “U redu, dragi moj prijatelju javim se večeras”

Čovjek je poslije nazvao tog projatelja, ali je ovom telefon bio isključen. Pokušavao je zvati iznova i iznova, sve dok nije odustao, i otišao tražiti drugog prijatelja koji bi mu mogao pomoći, ali nije ga mogao pronaći… Tužan i razočaran u ovog prijatelja, koji ga je napustio i isključio telefon kad mu je najviše trebao, došao je kući i pronašao torbu s lijekovima, blizu jastuka na kojem je spavala njegova majka. Upitao je brata što se dogodilo:
“Tvoj je prijatelj došao po recepte i donio ove lijekove.
Otišao je maloprije smiješeći se. Sa suzama u očima čovjek je istrčao na ulicu pronaći svog prijatelja i kad ga je pronašao, zagrlio ga je, zahvalio mu i pitao ga zašto je isključio telefon?
– Prijatelj je odgovorio: “Čovječe, pa prodao sam telefon i kupio lijek za tvoju majku”
Razumijete li što je prijateljstvo? Pravi prijatelj ne prekriži ruke i ne odmahne glavom kad mu je prijatelj u problemu i moli ga za pomoć… Pravi prijatelj je kao rođeni brat, kao otac, kao majka.

Ako cijenite takvo prijateljstvo lajkajte ovu objavu i komentirajte i podijelite sa svojim prijateljima. Idemo učiniti ovaj svijet boljim ❤️