Larry King, legendarni novinar i TV voditelj preminuo u dobi od 87 godina

Američki televizijski voditelj i dobitnik nagrade Emy, Larry King preminuo je u 87. godini

Njegovu smrt objavila je njegova kompanija ‘Ora Media’ na Twitteru, napisavši da je voditelj preminuo 23. januara u Los Angelesu.

” S dubokom tugom Ora Media objavljuje smrt našeg suosnivača, domaćina, i prijatelja Larry Kinga, koji je preminuo jutros u dobi od 87 godina u Medicinskom centru ‘Cedars- Sinai’ u Los Angelesu”, navodi se u izjavi.

U postu nije naveden uzrok smrti. Ranije ovog mjeseca objavljeno je da je King hospitaliziran zbog corona-virusa. Legendarni voditelj suočio se sa brojnim zdravstvenim problemima, uključujući dijabetes tipa 2 i nekoliko srčanih udara. 2017 godine dijagnosticiran mu je rak pluća i podvrgnut je uspješnoj operaciji.

King, koji je rođen 1933 godine, uživao je 63 godine dugu karijeru na radiju i televiziji, zaslužujući pohvale jer je bio nepristrasan novinar i voditelj.

“Bez obzira na to je li intervjuisao Američkog predsjednika, stranog lidera, poznatu ličnost, osobu preplavljenu skandalima ili običnog čovjeka, Larry je volio postavljati kratka, izravna i nekomplicirana pitanja”, navodi se u objavi o njegovoj smrti.

King je 25 godina bio voditelj ‘Larry King Live’ talk-showa na CNN-u, intervjuirajući mnoštvo ličnosti, uključujući predsjedničke kandidate, poznate ličnosti i sportiste.

Povukao se iz emisije 2010 godine, i snimio više od 6000 epizoda. Sljedeće godine nagrađen je i nagradom Emy za životno djelo predanosti emitovanju i izvještavanju. Počasti voditelju su u velikom broju počele stizati na društvenim mrežama. 

Pogledajte trominutni video u znak sjećanja na televizijsku legendu Larry Kinga