Biće posla u Hercegovini, stižu tri nove fabrike

Zahvaljujući realizaciji projekata koji su tek u najavi te onima čija se realizacija privodi kraju, od Ljubuškog, preko Čapljine do Mostara, veliki broj ljudi dobit će priliku ostvariti radni odnos, piše “Večernji list BiH”.

Riječ je o projektima “Violete” iz Gruda, “Podravke” iz Hrvatske te Braće Pivac. Prema trenutnim najavama, prva bi trebala biti završena fabrika u Čapljini. Riječ je o fabrici keksa i vafla “Lasta” Čapljina, koju je kupio vlasnik “Violete” Petar Ćorluka.

Odlučio je iz temelja promijeniti i modernizovati nekadašnji simbol Hercegovine te slasne delicije izvoziti na velika evropska tržišta. Krajem prošle godine, Ćorluka je za medije izjavio kako sve ide prema planu te da se početak probne proizvodnje očekuje već u februaru ili martu.

“Sva tehnologija dogovorena je s najpoznatijim njemačkim proizvođačima i do sada je potvrđeno oko 10 miliona eura samo za mašine”, kazao je tom prilikom Ćorluka.

Dodao je kako niko ne može predvidjeti kojom dinamikom će se uspostaviti proizvodnja, ali prema nekim parametrima, očekuje da polovinom ove godine bude u punom jeku. Istaknuo je da se delicije već uveliko i odavno spremaju te nagovještava da će, uz poznate “Lastine” štrudle, desert štapiće i krem štapiće sa poboljšanim kvalitetom recepture i pakiranja, na tržište izaći s inovativnim proizvodima koji će biti iznenađenje svima.