Pet “najglupljih” plaćenih ubica završili u zatvoru nakon neuspjelog pokušaja atentata

Petorica muškaraca označena su kao ‘najgluplje ubojice ikada’, nakon neuspjelog pokušaja atentata u Kini

Biznismen Tan Youhui unajmio je ubojicu po imenu Xi Guangan za 282.000 dolara, da bi uklonio konkurenta. Xi je tada unajmio još jednog ubojicu, Mo Tianxiang-a, koji je unajmio drugog ubojicu, Yang Kangsheng-a, koji je tada unajmio drugog ubojicu, Yang Guangshenga. Yang Guangsheng tada je unajmio Ling Xiansia da počini ubistvo, i ne ovo nije šala. Tan je unajmio originalnog ubicu da ubije nekoga jednostavno poznatog kao gospodin Wei, koji je, osim što mu je bio konkurent, bio u procesu da tuži Tana za puno novca u dugotrajnom sudskom postupku.

Međutim, konačni unajmljeni ubica- Ling- susreo se kasnije s Weijem u kafiću i predložio mu da lažira njegovu smrt, što je na kraju dovelo do raspada plana, izvijestio je BBC News. Ling je navodno rekao Weiu, ‘Za samo 100.000 juana, ne želim vas ubiti, ali morate surađivati sa mnom’. Ling je fotografirao Wei-ja svezanog, i poslao sliku Yang Guangshengu, četvrtom ubici, kako bi izgledalo kao da je izvršio ubistvo. Wei je kasnije policiji prijavio događaj, što je na kraju dovelo do hapšenja petorice muškaraca, plus Tana.

Slučaj je prvobitno otišao na suđenje još 2016 godine, ali su sva šestorica oslobođena zbog nedostatka dokaza. Međutim tužilaštvo se žalilo na tu odluku, što je dovelo do drugog suđenja koje je trajalo nevjerovatne tri godine na Središnjem narodnom sudu u Nanningu u Kini.

Drugo suđenje rezultiralo je Tanovom kaznom zatvora od pet godina, dok je Xi, prvi ubica, dobio tri godine i šest mjeseci. Yang Kangsheng i Yang Guangsheng osuđeni su na tri mjeseca, Mo je osuđen na tri godine, dok je Ling osuđen na dvije godine i sedam mjeseci. Prema The Guardianu, Središnji narodni sud u Nanningu u Guangxiu objavio je u postu na Wechat-u da su šestorica imala zle namjere “namjerno oduzeti drugome život, a njihovi postupci predstavljaju zločin namjernog ubistva”.

Tik Toker Andy Jiang nedavno je podijelio video koji objašnjava nadrealnu priču svojim 2,4 miliona sljedbenika, nakon što su ga pitali za koga smatra da je najgluplji ubica ikada. Jedna osoba je komentirala video, “Zamislite da je 5. ubica otišao prvom”, dok je neko drugi napisao, ” Tako sam se smijao, da se moja mačka probudila”.

Druga osoba je napisala: “Ovo je u osnovi dio radnje Ratova Zvijezda: “Napad klonova”. U osnovi, cijela kalvarija bila je definicija nekog lošeg show-a.