Udruženje Bokserski klub “Zlatni ljiljani” danas je predstavio program nove generacije šampiona, kojim želi uključiti fizička i pravna lica u aktivnosti stipendiranja nabavke opreme za sedam najperspektivnijih boraca tog kluba, koji su ostvarili zapažene rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima.
Iz kluba su predstavili pakete za zainteresovane pokrovitelje.
– Stipendija se realizira kroz nabavku paketa opreme u paketu od 800 KM. Svi zainteresovani mogu podržati pakete – zlatni pokrovitelj šampiona (800 KM), srebreni pokrovitelj šampiona (500 KM), bronzani pokrovitelj šampiona (250 KM) i prijatelj boksa (100 KM). Paketi će sadržavati patike, pakete čarapa, bokserske dresove, štitnike, kacigu, bandaže, trenerke, majice, peškire i torbe, te će cijeli iznos biti realiziran u nabavci opreme – poručio je predsjednik Upravnog odbora Bokserskog kluba “Zlatni ljiljani” Adnan Pašić.
Iz kluba poručuju da je izuzetno važno da društveno odgovorne kompanije i pojedinci podrže tu vrstu aktivnosti, jer su u vremenu pandemije COVID-19 individualni sport, a posebno olimpijski boks naišao na velike izazove u radu.
Uplate se mogu izvršiti na račun Udruženja BK “Zlatni ljiljani” kod UniCredit Bank: 3389002207975120, a svi donatori će biti pozvani na službenu dodjelu opreme, priznanja i zahvalnica po završetku akcije. Akcija traje do kraja marta.