Izgradnja stadiona na kojem će se moći igrati mešunarodne nogometne utakmice veliki je projekat za grad Jajce

Krajem decembra prošle godine, predstavnici IPSA Instituta uz prisustvo općinskih organa i sportskih radnika prezentovali su idejni projekat gradskog stadiona „Mračaj“.

Nakon određenih sugestija i uvažavanja istih onoliko koliko dozvoljavaju pravila struke, pristupilo se izradi glavnog projekta koji će uskoro biti dostupan široj javnosti, piše Jajce Online.

Nedavno su srušene postojeće tribine stadiona Mračaj napravljene davne 1970. godine, koje nisu zadovoljavale standarde po kriterijima UEFE za odigravanje utakmica prvenstva BiH kao i utakmica međunarodnog karaktera.

Budući stadion je pomjeren 20 metara od magistralne ceste kako bi se izbjeglo stvaranje nepotrebne sjene i zaleđivanja tog dijela terena. Kako bi se napravio poputni nogometni stadion “engleskog tipa”, zamišljeno je da se izostavi atletska staza.

Podsjećamo, Gradski stadion „Mračaj“ od aprila ove godine u vlasništvu je Općine Jajce, nakon što je Općinsko vijeće Jajce na svojoj 17. redovnoj sjednici  održanoj 30.12.2019. godine donijelo Odluku o utvrđivanju javnog interesa kupovine nogometnog stadiona Mračaj sa pratećim sadržajima. Ovim činom Općina Jajce osigurala je da grad Jajce u svojoj sportskoj infrastrukturi posjeduje i gradski stadion koji će okupljati djecu i mlade kroz različite sportske sadržaje i biti mjesto sportskih uspjeha.