Ne pjevaju, ali igraju na male, Elvir Baljić selektor nogometne estradne reprezentacije

Iako godinama se sastaju rekreativno ili nastupaju na humanitarnim priredbama, sarajevske estradnjaci su odlučili da formiraju fudbalsku estradnu eprezentaciju BiH. Djelovat će kao udruženje.

Ovu inicijativu nedavno je pokrenuo Enes Begović, a odmah je dobio podršku brojnih kolega pjevača, ali i muzičara. Reprezentativnu postavu čini 28 članova, uglavnom folkera. Među njima su Kemo Hasić, Nihad Alibegović, Adnan Jakupović, Admir Čaušević, Haris Kaltak, Elmedin Kadrispahić, Šaćir Ameti, Adnan Nezirov, Memnun Muzaferija, Denial Ahmetović…

“Odlučili smo da naše višegodišnje druženje preraste u estradnu fudbalsku reprezentaciju. Već smo imali jedan neformalni sastanak, a sljedeći korak je registrovanje Udruženja koje bi se bavilo organiziranjem humanitarnih utakmica, ali i akcija… Većinom su to pjevači i muzičari narodne muzike, a sigurno da će nas podržati i priključiti se i rokeri, pop pjevači, sevdalije… – kaže Enes Begović.

Dodaje, da su, zahvaljujući prijateljima projekta, obezbijedili plavu i žutu garnituru dresova na kojima dominira violinski ključ.

“Želimo da naše Udruženje i reprezentacija budu ključ rješenja brojnih problema. Priča je krenula iz Sarajeva, ali već imamo članove iz Bihaća, Mostara, Visokog… Ovo je jedna lijepa ideja koja će sigurno donijeti samo pozitivne stvari. Uskoro ćemo izabrati predsjednika i rukovodstvo, a svi smo za sada jednogalsni kada je u pitanju selektor. Želimo da to bude Elvir Baljić. On je napravio vrhunsku fudbalsku karijeru, a i odličan je pjevač. Mi smo svog selektora izabrali za minutu, samo još da on prihvati. Nadamo se da će naša reprezentacija već za nekoliko mjeseci imati utakmice protiv kolega iz okruženja – kaže Begović.