Pomozi.ba u prošloj godini servirali preko tri miliona obroka i donirali oko dva miliona KM za liječenje

Udruženje Pomozi.ba na svojoj Facebook stranici osvrnuli su se na period od 25. decembra 2019. do 31. decembra 2020. i sumirali ostvarene rezultate.
U ovom periodu ovo udruženje je serviralo preko tri miliona obroka (kako za naše socijalno ugroženo stanovništvo, tako i za izbjeglice i migrante, odnosno ljude u pokretu koji se nalaze na teritoriji BiH), donirali su oko dva miliona KM za liječenja oboljelih građana i to samo u drugoj polovini 2020. (u prvoj polovini zbog lockdown-a na globalnom nivou, građani im se uglavnom nisu ni obraćali za tu vrstu pomoći).
Podijelili su blizu hiljada tona pomoći u samo tri akcije – pomoć za Albaniju nakon zemljotresa (300 tona), podjela 550 tona hrane tokom mjeseca maja 2020. te podjela 100 tona hrane u sklopu akcije “Hljeb za svaki dom”.
Dalje su:
– Podijelili 900 hiljada zaštitnih maski, od čega 500 hiljada u trenutku kada je bilo nemoguće masku kupiti u državi i regionu
– Podijelili 115 tona hrane za gladne u Jemenu
– Izgrađen je sprat bolnice u Palestini
“Pored ovih izdvojenih akcija i projekata, moramo spomenuti da je u potpunosti izgrađeno ili djelimično sanirano na desetine domova ljudima u potrebi širom BiH. Dovodili smo vodu u domove ljudi koji vodu nisu imali, kupovali smo kombajne, donirali stoku, drva, invalidska kolica, razna medicinska i druga pomagala, donirali namještaj, garderobu, šatore… znali smo raditi danonoćno, išli smo srcem i obradili na hiljade zahtjeva za pomoć, ali i pored maksimalnog zalaganja i naše volje i želje, nismo bili niti ćemo ikada biti u mogućnosti odgovoriti na sve zahtjeve za pomoć koji gotovo svake minute dolaze prema nama. Naravno, imali smo grešaka i propusta, ali iz svake pogreške gledamo da izvučemo pouku i da se poboljšamo kako bismo bili što efikasniji u pružanju pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija”, objavili su iz Pomozi.ba na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.
Istovremeno su se zahvalili svima koji su im ukazali povjerenje i koji su se odlučili da pomažu preko njih.