Za kratko vrijeme humani ljudi su siromašnoj porodici iz okoline Viteza omogučili da imaju bolje uslove za život

Porodica Ramulj i dalje živi u trošnom i neuslovnom objektu, ali su prikupljena sredstva s kojima im je kupljen plac za gradnju nove kuće. Akcija pomoći se nastavlja, a Ramuljima se u međuvremenu život promijenio iz temelja. Ovih dana kupili su kravu, a mališani će krenuti i u školu.

Na njihov problem prvo je skrenulo pažnju Udruženje “Daruj srcem” iz Zenice. Zahvaljujući njima ovoj porodici su prije nove godine počele stizati donacije.

porodica Ramulj je mladi bračni par koji živi u neuslovnim uvjetima sa svoje četvero maloljetne djece. Svi spavaju i borave u jednoj prostoriji, a ostale prostorije nisu opremljenje, kao ni WC.

Hamdija je imao konja s kojim je vrijedno radio i zarađivao za svoju porodicu, ali je zbog zdravstvenih problema konja morao prodati. Zbog toga im je život otežan, iako i sa konjem nisu mogli novac zaraditi za opremanje prostorija, ali su ipak mogli živjeti od rada.

Udruženje ”Daruj srcem” obezbijedilo i uručilo vrijednu donaciju u iznosu oko 3. 400 KM, u materijalu, za opremanje kupatila, a obezbjedili su i novog konja kako bi porodica Ramulj mogla nastaviti sa redovnim životnim aktivnostima.

Postojala je i potreba za četiri kubika pijeska, koja je obezbijedila H.O. “Dirhem”, dok je H.O. “Most bro” donirala materijal za opremanje jedne sobe u iznosu od 500 KM.