Osim uređenja infrastruktura za bicikle, BicikeLJ kao dobro osmišljen, jednostavan i lako dostupan sistem iznajmljivanja bicikla, predstavlja magnet za još veću upotrebu tog prevoznog sredstva. Trudimo se da našim građanima na različite načine omogućimo upotrebu alternativnih prevoznih sredstava

Gradska vlast slovenačke prijestonice je još 2007. godine definisala ciljeve održive mobilnosti, a u prioritete, shodno Planu održivog urbanog kretanja usvojenom 2017. godine, uvrstili su nastojanje da do 2027. godine građani većim dijelom obavljaju svoje poslove tako što će ići pješice ili koristiti bicikl i javni prevoz. Danas se Ljubljana može pohvaliti novim i rekonstruisanim mostovima kojima je građanima skraćena razdaljina za pješačenje, kao i dobro održavanim biciklističkim stazama u dužini od 300 km i električnim vozilima za starije sugrađane.

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, ekonomista koji je nekoliko godina vrlo uspješno vodio poslovni sistem Merkator, već 14 godina brine o pravcu u kom će se glavni grad Slovenije razvijati. Kako izgleda to odredište u budućnosti kome Ljubljana, pod njegovim rukovodstvom, teži, a koje ciljeve su već dosegli, samo su neka od pitanja na koja  je Zoran Janković dao iscrpne odgovore Energetskom portalu.

– Mnogi su mislili da će centar grada zamrijeti ukoliko u njemu obustavimo motorni sabraćaj, a desilo se upravo suprotno – centar je ponovno oživio. Postao je središte zbivanja i omiljeno mjesto za okupljanja, poput dnevne sobe, u kojoj se odvijaju različiti događaji. Danas skoro da nema nikog ko bi želeo povratak na staro, a mnogi, posebno mlađe generacije, čak se i ne sjećaju da je tuda nekad vozio gradski autobus, rekao je janković..

U centru grada je više od 12 ha površine namjenjenoi pješacima, a dozvoljena je i vožnja biciklom uz poštovanje prednosti pješaka. Za starije građane koji teže hodaju uvedeno je 6 električnih vozila – kavalira, koji ih besplatno odvoze do njihove destinacije unutar pješačke zone. U Ljubljani su ponosni i na  električni voz – Urban, kojim možete stići do najistaknutijih područja grada. Rekonstruisano je i izgrađeno 13 mostova preko rijeke Ljubljanice čimesu skraćene sve udaljenosti za pješake. Uz sve to grade se i novi kilometri biciklističkih staza.

– Samo prošle godine smo za oblast saobraćajne infrastrukture, gdje spadaju i biciklističke staze, namijenili više od 20 miliona eura.

Ne smijemo zaboraviti ni na veoma popularan sistem iznajmljivanja bicikala – BicikeLJ, koji je umnogome doprinio popularizaciji vožnje bicikla, posebno zato što je prvi sat vožnje besplatan. A Ljubljana je upravo takva da se za jedan sat može stići s jednog kraja grada na drugi, istakao je janković.

Uređeno je više od 300 km biciklističkih staza i već  tri godine Ljubljana je među 20 gradova na svijetu koji se ističu svojom najuređenijom biciklističkom infrastrukturom. To je verovatno i jedan od razloga zašto je ove godine u Ljubljani trebalo da se održi godišnja konferencija Evropskog biciklističkog saveza Velo-city, a koja je zbog situacije s koronavirusom odložena za 2022. godinu.