Adisa Tufo je ekonomistica, poduzetnica, menadžerica, liderka, blogerka, umjetnica i prirodnjak. Iza nje je bogato iskustvo u realnom sektoru na rukovodećim pozicijama, kao i značajno iskustvo u nevladinom sektoru.

Autorica je vrlo tražene knjige iz oblasti ličnog razvoja “Vruć krompir”

Diplomirala je na fakultetu za menadžment i poslovnu ekonomiju, završila je Cambridge business academy, stekla zvanje NLP master i Life&business coach, od zvanja magistrice iz oblasti poslovne psihologije, dijeli je samo odbrana završnog rada. Za svoj rad i društveni aktivizam dobila je mnoga značajna priznanja, u zemlji i regionu.

Pored toga, autorica je vrlo tražene knjige iz oblasti ličnog razvoja “Vruć krompir” , te autorica i koautorica nekoliko objavljenih stručnih radova. Posjeduje izražene komunikacijske vještine, izuzetne govorničke sposobnosti, snalažljiva, kreativna i inovativna, sa istaknutim sklonostima ka vodstvu i motivaciji. Iza nje je bogato iskustvo računovodstvenim poslovima, u upravljanju projektima i kriznom menadžmentu, kao i projektima koje implementira kroz učešće u radu NVO “PoduzetniceIN”.

Ona je jedna od osnivačica Udruženja Poduzetnice IN i predsjednica.