VATROGASCI IZ GORAŽDA DOBILI NOVA ODJELA, DONACIJU OBEZBIJEDIO ALDIN ŠALAKA

Zahcaljujući humanitarnoj organizaciji Most – bro iz Danske pomoć u Goražde stiže kontinuirano

Mladi Goraždanin Alidin Salaka ponovo je pokazao da mali ljudi čine velike stvari. Nakon što je prije par mjeseci uz pomoć prijatelja iz Danske obezbjedio električna kreveta za potrebe goraždanske Kantonalne bolnice i Doma za stare i izenogle osobe, danas je takoder ponovo uz pomoć Bošnjaka iz Danske obezbijedio 20 interventnih odijela za goraždanskevatrogasce čja je vrijednost 40. 000 KM.

Ova odjela za goraždanske vatrogasce donirali su Udruženja Bošnjaka iz Danaske Most-bro koji konstantno izlaziu susret na moble našeg Aldina Salake, dok su nabavku odijela realizovali tekođerprijatelji iz Danske Majjbrit i Renne.

Prije par dana također goraždanskom Domu zdravlja Aldin je uručio određen broj dezatora i dezinfekcionih sredstava a koji će im svakako biti korist u radu. Aldin istiće da ova humana djela ne bi bila moguće realizovati bez Udruženja Most-bro koje konstantno pomaže Goraždu kroz realizaciju višebrojnih humanih akcija.

Svakako ovo nije ni posljednji put saradnje našeg mladog Goraždanina sa Udruženjem Most-bro a već u narednom periodu nas očekuje niz poduhvata i humanih aktivnosti.