Najomraženija epizoda ‘Prijatelja’ svih vremena

Prijatelji su jedna od najslavnijih serija svih vremena, ali čini se da postoji epizoda za koju se mnogi obožavatelji slažu da je najgora

Tokom 10 sezona ‘Prijatelji’ su uspjeli da zabave gledaoce eskapadama grupe mladih ljudi u New Yorku. Iako bi se mnogi složili da je to bila konstantno dobra emisija, bilo je neobičnih epizoda koje nisu dosegle uobičajene visoke note na koje smo bili navikli. Ocjene na IMDb-u dale su uvid u ono što fanovi vjeruju da je bila najgora epizoda.

21.epizoda poznata kao ona sa ‘pozivom’ iz četvrte sezone je najniže rangirana  epizoda čitavog showa sa ocjenom 7,2. Iako 7,2 i nije previše loše, ipak je ispod prosjeka od 8,5 koji je serija uspjela postići. Za one koji su zaboravili, epizoda se uglavnom bazira na Rachel (Jennifer Aniston) i njenoj neodlučnosti o tome da li bi trebala letjeti u London na vjenčanje Rosa (David Schwimmer) i Emily (Helen Baxendale). Epizoda se oslanja na flaschbackove i nema akciju ili dramu koju su imale sljedeće epizode koje su zaključile kultnu četvrtu sezonu.

Kao što će mnogi saznati, u sljedećim epizodama emisija se vratila u svoj najbolji oblik. Zapravo, Money.co.uk., koji je proučavao rezultate IMDb-a, otkrio je da je epizoda, ‘ona u kojoj svi saznaju’, koja je dio pete sezone, najgledanija epizoda serije. Epizoda nam pokazuje kako veza između Chandlera (Matthew Perry) i Monice (Courteney Cox)  postaje općepoznata nakon što se svi okupljaju na otkazanom vjenčanju Rossa i Emily.

Najbolje ocijenjena epizoda, bilo je finale emisije ‘ The Last One: Part 2’. Tokom 236 epizoda ‘Prijatelji’ su imali uspona i padova, ali uglavnom show je uvijek bio tu za nas, i pružio nam je neke klasične trenutke serijala.