Na svom Facebook profilu Ozren Kebo je opisao svoje viđenje protesta u SAD-u. Njegov status prenosimo u cjelosti

SVI NA FACEBOOK, TAMO JE PRAVI ŽIVOT

Godinama već javnim prostorom kruži politička floskula koja mi je od početka smetala, a sinoć je doživjela realni historijski debakl. Znate ono stereotipno naprđivanje, svi su kao revolucionari na Facebooku, a kad treba krenuti u pravu akciju, na ulice i proteste, nigdje nikoga.
Mislim da je to zastarjelo makar kao i kasetofon.

Sinoć smo vidjeli da je veća moć sažeta u društvenim mrežama, nego u protestima. Dakle, šta su ljudi uradili? Ništa. Četiri osobe poginule, nešto problematičnog lupanja, svijet se malo nasekirao i živio. Ali je zato Trumpu zabranjen Twiter, jer se opravdano zaključuje da je taj njegov angažman izrazito opasan.

Hoće se reći, zaboravite husinske i seljačke bune, bebolucije i plišane proteste. To je sve priprosti manuelni, analogni rad, a mi smo duboko u digitalnom dobu. Lajk danas vrijedi više od puške i transparenta. Što će reći, prihvatite se tastature, tako se mijenja svijet, mada ja ovdje ništa ne bih mijenjao. Mislim da je najbolje za postojeći poredak na planeti da sve đuture propadne, pa da onda neka druga, humanija civilizacija proba ispočetka.