Popularni glumac Miloš Biković odbio je ponudu da glumi u jednoj američkoj komediji

Jedan od najpoznatijih srbijanskih glumaca Miloš Biković odbio je poziv poznatog američkog producenta, Harvija Lovra da zaigra u holivudskom filmu Posljednja zabava. Snimanje filma je poslije dugo odlaganja trebalo da počne sredinom ove godine.

Ponuđena mu je jedna od glavnih uloga u pomenutoj komediji, međutim zbog brojnih obaveza morao je da odustane od tog projekta:

Tačno je da sam dobio ponudu da zaigram u tom filmu, ali neću igrati u njemu. Početak snimanja se nije uklopio sa mojim gustim rasporedom i nije bilo nikakvih šansi da uđem u taj projekat – otkrio je glumac.

Iako Biković pandemiju virusa COVID-19 vidi kao vrineme iskušenja i borbe, ipak smatra da ona otvara i prostor da ljudi bolje upozanju sebe i svoje bližnje za šta je u modernom vremenu tehnološke revolucije sve manje prilike.

U mojoj profesiji je taj izazov ogroman. Pozorišta su se borila da prežive i prije nego što smo saznali da postoji virus COVID-19. Činilo nam se da će odsustvo publike biti smrtnosan udarac pozorištu, ali teatar je do sada preživio sve pa zašto ne bi i pandemiju. Nedavno smo imali direktan prijenos izvođenja predstave Kad su cvetale tikve u Beogradskom dramskom pozorištu, koju je onlajn vidjela publika u 572 grada. To je jadan od načina da pomognemo pozorištu da preživi pandemiju – kazao je Biković za Tanjug.

Za njega nema dileme da je živi kontakt sa publikom važan segment svakog postojanja svakog pozorišta.

– Svaki glumac sa velikim nstrpljenjem očekuje da se publika bez epidemioloških mjera vrati u pozorište. Važno je da svi budemo mentalno i fizički spremni za taj trenutak – kazao je Biković.