Koronakriza donijela je promjene u funkcioniranju kazališnih kuća i brojne nemogućnosti ostvarenja zacrtanih ciljeva. Globalna situacija je u prošloj godini dovela do otkazivanja gostovanja i festivala te brojnih drugih planiranih aktivnosti, piše Hercegovina.info.

„Radili smo pod posebnim režimom, ali nismo se predali ni odustali. Naprotiv, kada je izgledalo da je sve stalo, započeli smo rad na predstavi ‘Spremni’. Sedam festivala na kojima smo trebali igrati sa šest različitih predstava je otkazano zbog korone, 15 gostovanja, a nisu realizirane ni dvije nove predstave koje smo imali u planu“, kaže ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

Ipak, ansambl i zaposlenici HNK Mostar i u takvim ograničavajućim okolnostima nisu posustali te su iz ove godine uzeli najviše što su mogli.  „HNK Mostar imao je odličan početak godine s predstavom „Identitluk“ koja je tijekom ove godine dobila 16 nagrada. U ovakvoj godini to je zaista velika stvar za kompletan ansambl predstave i jako smo ponosni na tu činjenicu“, kazao je glumac HNK Mostar Ivo Krešić za Hercegovina.info.