Mladić koji brendira firme

Pokrenuo svoju IT kompaniju i za kratko vrijeme prepoznat je na tržištu

Nakon dugogodišnjeg rada za strano i domaće tržište, dvadesetdvogodišnji Amar Hidić odlučio je da otvori vlastitu kompaniju. Vlasnik kompanije “Velyum” programiranjem se bavi već 6 godina. Svjestan je da je IT sadašnjost i budućnost poslovanja.

U IT svijet se prvi put zaljubio kao učesnik na takmičenju koje je organizovao Burch Univerzitet u Sarajevu, i tad je poseban vjetar u leđa bila činjenica da je izabran među 10 najboljih u konkurenciji od 100 takmičara u njegovoj kategoriji.

Od tada Amar kontinuirano usavršava svoje znanje, svjestan da je to ključan faktor uspjeha u IT svijetu koji se konstantno mijenja i razvija.

“Vjerujem da je programiranje i izrada poslovnih programa i sistema koji poslovanje podižu na viši nivo upravo ono u čemu sam jako dobar”, ističe Amar i kaže kako zaista uživa u svakom novom projektu, a posebno mu je drago svjedočiti uspjehu web stranica koje je kreirao i koje su unaprijedile poslovanje njegovih klijenata te znatno povećale njihove prihode. U kombinaciji sa novokreiranim softverima, dizajnom i marketingom, web stranice su olakšale proces narudžbi, rezervacija, te privukle klijente i sa drugih geografskih područja.

Ono što ponosno ističe jesu upravo programi koje kreira, koji su njegov lični proizvod i posebno su kreirani da pomažu klijentima u vođenju njihovog posla.

“Kako bi poslovanje bilo brže, modernije i sigurnije – kreiramo programe za automatizaciju, web shopove, booking aplikacije i sisteme za narudžbe i rezervacije. Dobro napravljen softver može ubrzati i unaprijediti posao koji radite,” objašnjava Amar.

Iako Velyum postoji tek 2 mjeseca, Amar je uspio privesti kraju 2 velika projekta sa uspješnim kompanijama koje posluju već godinama.

Činjenica je da posjedovanje DOBRE web stranice može donijeti više kupaca nego što mislite. Web stranica treba da šalje poruku: Ovo je uspješna kompanija! „Velyum“ vam nudi upravo to – izradu web stranice koja donosi dobit i šalje snažnu poruku!

Izvor Usn portal