HUMANITARNE AKCIJE U 2020. ZAOKRUŽENE NOVOGODIŠNJIM DAROM

Porodici Dobrnjac doneseni pokloni, ali i lijek iz Hrvatske

GRADIŠKA – Nakon što je Opštoj Bolnici Gradiška poklonio serološke testove za Covid 19, Miroslav Miki Kojadinović, ne prestaje da plijeni svojom humanošću i plemenitim radom.

Kojadinović je nakon kontakta sa Dragoslavom Šinikom, predsjednikom Udruženja mentalno nedovoljno razvijenih lica napravio korak dalje.

Finansirao je veliki novogodišnji i božićni paket za porodicu Dobrnjac u Mašićima, koja nadljudskiim naporima vodi brigu o dva dječaka, stopostotna invalida.

Zajedno sa Denisom Šmitranom i Goranom Ugrešićem, Kojadinović je posjetio i obradovao bolesnu braću Sergeja i Kristijana Dobrnjca, i njihovog starijeg brata Nikšu, koji u đačkoj knjižici ima samo petice i četvorke.

Srećan sam što sam posjetio ove divne dječake, što sam im  uručio poklone i izmamio osmijehe na licu. Treba pomagati ljude,meni je najveće zadovoljstvo kad jedan plač zamijenim osmijehom, rekao je Kojadinović.

Denis Šmitran, čovjek poznat po svojim humanim aktivnostima zainteresovao se za mogućnost nabavke lijekova ovoj porodici i najavio nove akcije.

 I upravo kada su se Miroslav, Denis i Goran pozdravili sa Dobrnjcima, ispod Kamenika u Mašićima, u dvorište je „sletio“ Dragoslav Šinik. Donio je toliko traženi lijek za bolesnu braću. Nabavio ga je u susjednoj Hrvatskoj