Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti i ove godine nagradilo je najbolje učenike osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine, kao i najbolji studenti za izvrstan uspjeh ostvaren u akademskoj 2019./20. godini.
Jednokratnom novčanom nagradom nagrađeno je 26 učenika osnovnih i 27 učenika srednjih škola iz svih deset županija u Federaciji BiH. Taj program realiziran je u suradnji sa županijskim ministarstvima obrazovanja koja su bila zadužena da nominiraju najbolje učenike osnovnih i srednjih škola s područja svojih županija, i to prema kriterijima koje je utvrdilo Federalno ministarstvo obrazovanja.
Učenici osnovnih škola nagrađeni su sa po 650 maraka, a srednjoškolci sa po 750 maraka. Učenicima su dodijeljene i diplome za postignute rezultate u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima u školskoj 2019/20. godini.
Također, za 25 osnovnih i 27 srednjih škola koje pohađaju nagrađeni učenici uručena su priznanja za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika ka putevima utemeljenim na znanju.