Tri miliona primjeraka nove knjige Barack Obame prodano je u prvom mjesecu prodaje

Posljednja knjiga Baracka Obame “A Promised Land” (Obećana zemlja), prodana je u više od 3,3 miliona primjeraka u prvom mjesecu

Izdavačka grupa ‘Crown’ rekla je da će prodaja knjige u SAD-u i Kanadi sugerirati da će biti jednako upješna kao i ona koju su napisali drugi bivši predsjednici, kao što su “My Life” Bill Clintona, i “Decision Points” George Busha. ‘Obećana zemlja’, koja je objavljena 17. novembra, prva je od planiranih dvotomnih serija. Fokusira se na Obamine rane godine, do predsjedništva, kao i na događaj oko ubistva Osame Bin Ladena 2011 godine.

Knjiga je već dobila snažne pohvale kritičara. ‘Kao djelo političke književnosti ‘Obećana zemlja’ je impresivna. Obama je nadareni pisac’, piše The Guardian. ‘Može preokrenuti frazu, ispričati priču i razbiti argument. Dok se spušta prema zečjoj rupi, uspijeva održati čitatelja angažiranim bez snishodljivosti’, dodaje se u recenziji. Recenzija knjige New York Timesa takođe je pohvalila Obaminu sposobnost pisanja.

“Nije samo da ova knjiga izbjegava biti teškom, kao što bi se moglo očekivati, sa pozamašnim memoarima, već je gotovo uvijek ugodno čitati je, rečenicu po rečenicu, mjestimično prožetu prekrasnom prozom i živopisnim detaljima’, navodi se u recenziji. Obama je takođe napisao “Dreams from My Father”, i “The Audacity of Hope”, koje su objavljene prije nego je postao predsjednik.