Ovo je poruka ljekara Kenan Arnautovića, sarajlije koji je u SAD-u prije nekoliko dana primio Pfizer” vakcinu. Ovaj vrsni ljekar svjetskog glasa koji je ostavio neizbrisiv trag u neurohirurgiji trenutno je u Memfisu, američkoj državi Tenesi, gdje već godinama živi i radi.

– Nadam se da ću uspjeti doći u februaru. Nikakve nedoumice oko primanja vakcine nisam imao. Jedva sam čekao da ozvaniče vakcinu i nastojao sam da budem među prvima koji će je primiti. Svakako sam sada sigurniji, jer već prva vakcina, kako i kažu, daje oko 52 posto zaštite – ističe ovaj Sarajlija.

U njegovom grad situacija sa koronavirusom je teška. Tenesi je u ovom momentu jedna od najpogođenijih država, ne samo u Americi, već i u svijetu.

Ni nama, zdravstvenim radnicima, nije jednostavno. Izgubio sam mnogo prijatelja, rođaka i članova familije. Već sam umoran od takvih vijesti. Jedva čekam da se svi članovi moje porodice i prijatelji vakcinišu i da se ova pošast završi – zaključuje dr. Arnautović.

Dr Arnautović je kako kaže u stalnom kontaktu sa kolegama iz BiH. Vjeruje u njih i smatra da rade dobar posao u teškim vremenima.

– Teška je situacija, i oni se bore da spase što više života, da što više ljudi izađe iz bolnice. Bh. ljekare treba podržati i pohvaliti ih, jer i oni su potpuno iscrpljeni, i fizički i psihički – kaže dr. Arnautović.

Zbog raznih dilema oko vakcinacije poručuje da on bnije imao dileme. Vjeruje u ljekare u SDA i njihove naučnike. Odluka je kaže individualna, ali se on nije nimalo dvoumio.

– Nikakav različit osjećaj u odnosu na druge vakcine nisam imao s ovom. Osjećam se dobro. Imao sam malu bol u ruci i osjećaj da imam temperaturu, mada je nisam imao. To je prošlo nakon 24 sata. Sada radim normalno. Jedva čekam 8. januar 2021. da primim i drugu dozu, kako bih mogao doći i u Sarajevo – ističe Arnautović.

Dodaje da će se, čim primi drugu dozu vakcine, osjećati i sigurnije da putuje.