Tamo gdje su stali Falcone i Borsellino, nastavio je sudac Antonino Nino di Matteo koji vodi veliki kazneni proces kojim nastoji dokazati kako je u svemu što je činila, sicilijanska mafija uživala potporu državnih struktura

Giiovanni Falcone pokrenuo je najveći sudski proces protiv organizovanog kriminala sredinom sedamdesetih, nazvanom maxiprocesso. Maxiprocesso je završio s 474 optužnice, 360 mafijaša osuđeno je zbog teških kriminalnih djela, a njih 110 na doživotan zatvor. Osuđenima u Maxiprocessu ukupno je dosuđeno 2665 godina zatvora, a u brojku nisu uračunate doživotne kazne za mafijaške bossove. 

Usred bijela dana, 23. svibnja 1992. Falcone je raznesen s gotovo 500 kilograma eksploziva postavljenim u kanalu ispod autoceste koja povezuje zračnu luku i Palermo, u blizini mjesta Capaci. Eksplozija je bila toliko snažna da je iza nje ostao ogroman krater, a uz Falconea smrtno je stradala njegova supruga i trojica tjelohranitelja.

Sudac koji je imenovan da razjasni smrt Giovannija Falconea, Paolo Borsellino pretrpio je sličnu sudbinu kao Falcone. 

Tamo gdje su stali Falcone i Borsellino, nastavio je sudac Antonino Nino di Matteo koji vodi veliki kazneni proces kojim nastoji dokazati kako je u svemu što je činila, sicilijanska mafija uživala potporu državnih struktura. Prijetnje smrću i njegova su svakodnevica, no u njegovom slučaju utvrđeno je da mu uglavnom ne prijeti mafija čija je snaga ipak oslabljena u odnosu na onu kakvu su imali prije dvadesetak godina, već da mu prijete korumpirani pojedinci unutar sicilijanske vlasti. I Matteo vodi svoje suđenje stoljeća, a na optuženičkim klupama jedni pored drugih sjede pripadnici mafije, policija i državnih službi pa i neki političari.