Ryan Kaji (9) treću godinu zaredom je najplaćeniji youtuber, sa zaradom od nevjerojatnih 29,5 milijuna dolara. Ryan Kaji tako je ponovno zaradom potukao sve starije YouTube zvijezde i čvrsto se zadržao na poziciji najplaćenije zvijezde ove platforme. Maleni Ryan na YouTubeu ima nevjerojatnih 27,9 milijuna pretplatnika, ali lova koju zarađuje na YouTubeu je samo kap u moru njegovog bogatstva.

Klinac ima vlastiti brend igračaka i odjeće koji vrijedi 200 milijuna dolara, a nedavno je potpisao i višemilijunski ugovor s TV kućom Nickelodeon koja će uskoro prikazivati njegovu seriju. Ryan se bavi recenzijom igračaka na YouTubeu. Prvi video snimio je 2015. godine nakon što je vidio svog vršnjaka na YouTubeu i požalio se mami da bi trebao biti na platformi kao i ostala djeca, prenosi Index.

Njegova obitelj (koja je svoje pravo prezime Guan promijenila u njegovo YouTube prezime Kaji) sada vodi devet YouTube kanala. Kajijev najpopularniji video ‘Huge Eggs Surprise Toys Challenge’ ima više od dvije milijarde pregleda, što ga čini jednim od 60 najgledanijih videozapisa ikada na YouTubeu.

No nije sve tako bajno ni u poslovanju devetogodišnje dječaka. U rujnu prošle godine obitelj se našla pod istragom. Dječak i njegovi roditelji optuženi su da obmanjuju djecu da kupe igračke koje proizvode njegovi sponzori.Ryanov megapopularni YT kanal trenutno istražuje američko povjerenstvo za trgovinu. Prijavila ih je skupina ‘Truth in Advertising’ te optužila da ne označavaju jasno i uvijek sponzorski sadržaj u objavama.